Arcso Fogado – han in Corund, Harghita

 

Centrul Olaritului din Transilvania, cel mai mare si cel mai renumit oras din Tinutul Sarii, localitate al carei drum principal este o adevarata expozitie cu vanzare si care are numele pe veci legat de ceramica deosebita: Corund

Aici ne oprim astazi, la marginea padurii, intr-un han retras dar la care se ajunge foarte usor de la drumul principal:

Árcsó Fogado

Este un loc potrivit pentru un popas de o zi - doua, daca sunteti in tranzit pentru o noapte sau daca vizitati Praid si Sovata si totusi preferati sa evitati aglomeratia din cele doua statiuni.  Sunt 14 km pana la Sovata si Lacul Ursu si cam 11 pana la Praid.

REZERVARI AICI

Numele hanului provine chiar de la zona in care este amplasat; cu mai bine de 300 de ani in urma, aici erau celebrele bai Corund si Árcsó, renumite pentru izvoarele de apa minerala si efectele lor curative; era o zona boema, cu multe vile luxoase, cu sali in care se organizau zilnic baluri si concerte si  cu un parc de pini mai mare de 25 de hectare. Astazi, zona incearca sa se recladeasca, gratie unor investitori de admirat, care viseaza si spera sa readuca faima de odinioara.

REZERVARI AICI 

Árcsó Fogado are 13 camere duble twin sau matrimoniale si 3 camere triple, putand gazdui maxim 35 de persoane.

Toate camerele au bai proprii, televizor, minibar si conexiune gratuita la internet.

REZERVARI AICI

Hanul are la parter un restaurant renumit in zona, cu mancaruri in special din bucataria traditional ungureasca; contra cost, puteti opta pentru mic dejun, pranz si cina; mancarea este preparata zilnic, meniul este a la carte. In exterior, vara se amenajeaza o terasa rustica, un loc placut de relaxare la aer curat dar si de savurat portiile generoase de mancare.

REZERVARI AICI

Va spuneam la inceput ca zona este retrasa si linistita, fapt subliniat si in review-urile  scrise de turisti; dar puteti avea parte de promenada pe aleea plina cu tarabe cu suveniruri si ceramica de Corund.

Daca intentionati sa stati mai multe zile aici, aveti acces direct catre Praid si Sovata, Lacul Ursu, partia de ski Havas Bucsin sau orasul Targu Mures, aflat la 45 km departare; aici este si aeroport international.

Merita sa vizitati si Rezervatia Dealul Melcului si Muzeul de Aragonit din Corund, unice in Romania, chiar in Europa. Va puteti documenta aici.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: arcsofogado.ro