Cabana de poveste

Probabil ca visul multor oameni de a avea un asemenea living! S-o luam cu inceputul...

Am ajuns la Cabana Bio Valeputna din Pojorata, Suceava

O sa incepem cu un anunt:
Daca un grup de prieteni sau mai multe familii sunt in cautare de un loc unde sa petreaca vacanta impreuna si trebuie sa fie la munte, sa fie cu spa, sa se gospodareasca singuri; sau daca nu vor griji - sa se ocupe gazdele de mancare, daca doresc sa fie multe de facut in preajma sau doar sa leneveasca in voie, copiii sa aiba unde se juca, daca doresc sa fie obligatoriu un loc special, iesit din comun de frumos... atunci suntem siguri ca am gasit asa ceva! Repede la link si blocati datele. Ca nici nu am inceput sa povestim:
360 de grade de munti, paduri, poieni. Suntem pe la marginea satului, dar nimic nu blocheaza privelistea.

REZERVARI AICI

Tehnic, pe repede

Va lasam si un link de unde sa luati repede informatiile generale. 

In acest articol va prezentam cabana vazuta din unghiul nostru, cu unele detalii pe care nu le veti gasi in primul articol.

Pe repede, va spunem si aici ca este o cabana in regim self-catering ce se inchiriaza integral, cu 6 dormitoare, living cu canapele, curte cu jacuzzi si piscina speciala, loc de gratar. 

Drumul

Nu exista probleme cu drumul. Chiar e bun.

REZERVARI AICI

Stil

La parter, 6 dormitoare cu paturi mari matrimoniale, cu saltele foarte confortabile, cu bai proprii. Un design simplu, dar elegant. Cand un loc se inchiriaza integral, nu dormitoarele sunt sufletul.

Sufletul este livingul. Iar despre cel de aici spuneam la inceput ca poate fi visul multor oameni.
Amplasat probabil intentionat deasupra dormitoarelor, pentru a beneficia de toata privelistea asupra muntilor, prin cele 3 spatii vitrate imense. Printr-un perete de sticla vedem muntele presarat cu cateva case; prin al 2-lea, doar culmile curate; prin al 3- lea, raul si o padure deasa ce se pierde in cer.
Am numarat 16 pasi de-a lungul si 13 de-a latul spatiului. Doar 4 barne, peste care a trecut mult timp, inteapa mijlocul camerei; dar intr-un mod atat de integrat, ca nu prea le vezi, formand impreuna cu cele 2 canapele generoase, unul dintre cele 8 spatii in care te poti relaxa, toate incluse intr-unul singur, imens.

Si nu am pus aici baile si terasele. Mai tarziu.

REZERVARI AICI

Care sunt celelalte spatii ale livingului:

- un colt de joaca cu masute de colorat, rafturi cu jucarii, carti si culori.
- 2 fotolii de film si o masuta de cafea superba, asezate la peretele din sticla ce da spre muntele locuit
- un balansoar pus cu fata la focul sobei. Nu te asezi, daca nu citesti sau nu visezi. Ce rost ar avea?
- o masa de sah - o piesa unica de mobilier, doua fotolii diferite, doua butoiase vechi de tot - drept masute de ceai, cafea, asezate toate pe propriul covoras, creaza alt spatiu, la peretele doar cu munti.
- O masa lunga si masiva, din grinzi din casa veche - o creatie de artist as zice, poate aduna la un loc 16 persoane.
- un bar din acelasi lemn ca masa pune o bariera ce are pe partea cealalta bucataria complet utilata iar pe partea asta, un bar cu 3 scaune precum 3 opere de arta.
Sa mai punem o terasa de unde vezi 180 de grade de munte si un balcon dat in doua, de unde auzi apa si respiri padurea.

Doua bai separate special, pentru doamne si domni.

REZERVARI AICI

Am lasat la sfarsit o surpriza: la parter, o camera cu un perete-geam si cu iesire la piscina speciala, creaza un loc de relaxare ce nu am vazut nicaieri.

Peretii din lemn sunt tapetati cu fân, paturile unde sa te intinzi au saltele umplute cu fân; un pod in care urci pe o scara ce duce la o mare saltea din fân.

Galeti cu bulgari colturosi de sare de Himalaya si un dus intr-o cada din lemn.

Nu va pot descrie ce efect linistitor s-a obtinut prin aroma fânului.

Nu am mai fi iesit de aici. 

REZERVARI AICI

Spatiile comune

Un alt spatiu comun, in afara celor descrise mai sus, este curtea.

Putem spune ca raul Putna trece prin ea, pentru ca s-a facut o terasa unde putem lua cafeaua, servi masa, bea un vin, chiar pe malul lui. O alta terasa amenajata sta suspendata pe deasupra, ba chiar il traverseaza.
Piscina modulara super spectaculoasa, pentru ca e asa: o cada mare cu hidromasaj din care sari intr-o alta cada cu curenti artificiali pentru inot. As face o comparatie cu benzile de alergat. Adica inoti in aceasta mini piscina cati kilometri te tin bratele. Dintr-o alta saritura ajungi intr-una dintre cele mai moderne saune din lume.
Totul asezat pe o terasa din lemn compozit, cu umbrele si sezlonguri.
Curtea verde inconjoara cabana si mai are asa: loc de joaca generos, un sopron cu bucatarie traditionala - cuptor si plita pe lemne, gratar, masa mare si o mini gradina de legume bio. Ghirlande de becuri, sa se stea pana in puterea noptii.
Lipit de cabana si acoperit, un living exterior cu canapele, fotolii si hamac.

REZERVARI AICI

Mancare

Cabana este in regim self-catering, iar din aceasta privinta este pregatita cu tot ce am avea nevoie sa ne gospodarim singuri. O bucatarie interioara moderna, cu de toate, inclusiv expressor. In completare, afara avem gratar, cuptor pe lemne...

Dar sa va dam un detaliu foarte important: cei care detin cabana sunt printre cei mai buni producatori traditionali in prepararea pastravului din tara; ba afumat, ba pastrav in cobza din ramuri de brad și nuiele de alun, dar si alte preparate. Daca ii anuntati din timp, pot pregati borsuri din pastrav, pastrav cu smantana ori la cuptor, cu mujdei de usturoi. In plus, pot completa cu produse bucovinene: sarmale, tocane, placinte si prajituri...

Noi am stat putin, asa ca am ales sa ne gospodarim singuri sau sa mancam la un popas aflat cativa kilometri mai sus de sat.

Credem ca cea mai buna formula este un mix intre a face cu prietenii un gratar, o salata, a servi o cina sau un prânz pregatit de gazde si a face o iesire doua, pe la hanurile din zona. Ca doar suntem in vacanta.

Va lasam totusi cateva imagini care nu ne apartin, cu mancarurile lor. Asa, cat sa va facem pofta.

REZERVARI AICI

 Suntem impresionati de frumusetea si rafinamentul amenajarii acestei cabane, cat de perfect sunt potrivite toate la un loc: culorile, texturile, formele, mobilierul, obiectele decorative care in mod normal nu ar trebui sa aiba treaba aici: lazi, cufere si scaunele, masute si butoiase ce se dau drept altceva; felinare si lumanari in culori de bomboane fondante, ca ne si vedem luand o muscatura.

In concluzie, suntem intr-un loc de un incredibil bun gust, dar si cu amenajari ce nu se mai opresc!
Ne-am indragostit de aceasta cabana!

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: yozi.ro; biovaleputna.ro