STANA TARLE – cabana cocheta la 1600 m, in Muntii Bucegi

 

Bucegii sunt strabatuti de tot felul de poteci si trasee montane; din loc in loc, exista cabane si popasuri unde calatorul isi poate trage sufletul, poate lua masa, in unele se poate si caza.

Un astfel de popas ni se dezvaluie la rascrucea de drumuri dintre partiile de ski Tarle si Drumul de vara, mai exact la 1578 m altitudine.

Este vorba despre Cabana STANA TARLE

REZERVARI AICI

STANA TARLE  este in topul cabanelor discrete din Muntii Bucegi; o cabana autentica de munte situata intr-un loc superb, unde acum peste 100 de ani, ciobanii ingrijeau oile la stana din zona.

Deoarece este localizata in varf de munte, turistii cazati pot fi preluati de la Cota 1400 de catre administrator (cu un snowmobil pe timp de iarna sau un 4x4, cand vremea permite). Odata ce ajungi sus, vei fi cucerit de maretia si spectacolul oferit de muntele ce te inconjoara.

REZERVARI AICI

Capacitatea este de 12 locuri, dispuse in 3 camere duble si doua camere triple, fiecare cu baie proprie. Bucataria de la parter este bine utilata.

Este amenajata si o mica zona de rasfat, cu sauna si jacuzzi (cost suplimentar). + wi fi gratuit.

Simpla la exterior, cabana uimeste prin interioarele elegante, amenajate in stil montan clasic, combinat cu elemente de decor placute.

REZERVARI AICI

Exista si un restaurant micut, cu snack-uri si gustari dar si preparate calde, meniuri vanatoresti si specialitati de stana. “Inghesuiala”mare este pe micuta platforma aflata 2 pasi mai jos, un spatiu micut ca un balcon, denumit si “belvedere” sau “panoramic”

ATRACTII IN ZONA: 

Valea Dorului Ski Chairlift (1,3 km); Telegondola Cota 1400 (2,1 km); Partia Valea Soarelui (2,6 km); Castelul Peleş (2,9 km); Sinaia - Cota 1400 (3 km); Mănăstirea Sinaia (3,3 km); Lacul Bolboci (9 km)

Daca va este dat sa strabateti Bucegii si ajungeti in zona, musai sa popositi si la Stana Tarle!

Este un loc de poveste in inima muntelui, cu liniste deplina si aer curat.  

REZERVARI AICI

CABANA STANA TARLE - Sinaia

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: stanatarle.ro; pagina de facebook Stana Tarle Sinaia