Casa Glod din Almasu Mare, judetul Alba

Undeva intre cer si pamant, la poale de Apuseni, 3 case vechi de aproape 200 de ani au fost reconditionate si montate bucata cu bucata. In apropiere se afla o rezervatie naturala mai putin stiuta si colindata de turisti, Cheile Glodului - peste 155 de hectare impresionante, cu doline si vai carstice, pesteri si stanci calcaroase si paduri de fag si gorun. Ca sa ne punem pe harta, suntem la 50 de km de Alba Iulia, cam 47 de Paltinis si aproximativ 120 km de Sibiu.

REZERVARI AICI

Proprietarii sunt iubitori ai traditiilor si ai satului romanesc, de aceea au pus mult suflet in salvarea acestor case si introducerea lor in circuitul turistic, pentru ca toti cei asemeni lor sa se bucure de aceasta zona rurala neintinata si de tot ce inseamna viata patriarhala.

Ansamblul de 3 case poarta numele Casa Glod; toate sunt aduse din Maramures si poarta-ntransele amintiri si insemne ale acestei regiuni.

REZERVARI AICI

In total sunt 15 locuri de cazare iar cele 3 case se pot inchiria individual:

CASA MUZEU - cu 2 camere duble; SCOALA - cu 3 dormitoare duble; PRIMARIA - cu 2 single si o dubla.

Cred ca ar fi o experienta deosebita ca un grup mai mare de prieteni sau mai multe familii sa inchirieze in intregime Casa Glod, senzatia va fi ca tot “satucul” este numai al lor…

REZERVARI AICI

Camerele sunt  varuite in alb si emana multa curatenie si prospetime, mobilierul este foarte vechi dar reconditionat, elementele de decor sunt adunate de prin targuri si de pe la sateni, stravechiul este imbinat cu utilitatile moderne, pentru ca turistii sa nu simta lipsa unor lucruri de care nu se mai pot indeparta: apa curenta la chiuveta, calda pentru baie; ustensile in bucatarie…desi se gateste in special la ceaun, in curte; saltele umplute cu paie de ovaz si flori de lavanda si primenite periodic…va imaginati senzatia si mireasma, cand dormi…

REZERVARI AICI

Despre mancare…ce sa zicem! Cuptor traditional, cozonaci, placinte batranesti si paine pe vatra, miros de porumb prajit, tochituri cu mamaliguta, paine de casa cu untura, ceapa si boia…pe langa alte ospaturi pregatite cu sarg de gazde… Totul este sa-i anuntati si sa stabiliti la momentul cazarii, daca doriti doar mic dejun sau pensiune completa…va garantam ca veti avea parte de ospete de pomina!

REZERVARI AICI

Cei ce doresc sa ajunga aici, se vor rupe total de orice agitatie sau zgomot, nu exista tv sau internet; vor afla si gusta din plin din simplitatea traiului stravechi.

Dar vor putea lua la pas aceasta zona incredibil de frumoasa, despre care va povesteam la inceput: Cheile Glodului, Manastirea din Cheile Cibului, Mănăstirea Negraia-Pătrângeni, Cheile Caprei - cautate de iubitorii sporturilor extreme, Pesterea Feciorilor, Gaura Fara Fund.

 

REZERVARI AICI

Va mai spunem doar ca gazdele sunt doi oameni frumosi si la trup si la suflet si au doua comori de copilasi, bucatele rupte din soare. Iar dupa ce-am vazut ce fac zi de zi la Casa Glod, credem ca li se potriveste perfect zicala “Fa rai din ce ai!”

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: casaglod.ro; pagina de facebook Casa Glod