Casa Kraus

 

Casa Kraus este lipita de gardul bisericii fortificate din Crit, construita in jurul anului 1500; se ajunge din curtea pensiunii in cea a bisericii, oricand doriti, printr-o usa din lemn masiv. Fosta casa parohiala de pe la 1800, reconditionata in intregime, este astazi un extraordinar loc de relaxare oferit celor care sunt in vizita in satele si orasele construite si locuite de sasi. Astfel, Shighisoara este la 32 de km, Brasovul la 85 de km, iar Sibiul, unde este si aeroport international, se afla la 125 de km. 

REZERVARI AICI

O curte uriasa, cu loc de joaca pentru copii - leagan, tobogan, casuta micuta, trambulina... Zidul din piatra care inconjoara pensiunea iti da liniste atunci cand ai copiii mici la alergat prin iarba, cand se joaca cu mingea sau cu rachetele de badminton. 

Masute si banci catre peisajele din spatele casei, terasa unde se serveste masa ori un pahar cu vin ori cafea, cu priveliste catre istoricul sat si catre turnul bisericii.

REZERVARI AICI

Camere foarte mari si luminoase, cu mobilier cat sa acopere nevoile unui turist si cat sa decoreze discret dar frumos. Nu sunt doua amenajari la fel: unele au mobilier din lemn masiv pictat, in altele se foloseste preponderent fierul, iar in alte camere se aduc elemente actuale de confort, imbinate perfect cu recuzita veche, recuperata si reconditionata.

Micul dejun este inclus in pret, toate camerele au climatizare, internet gratuit prin wi-fi dar nu si televizoare. In schimb, in lodge puteti deschide unul, daca nu se poate fara el. Baile sunt mari, gasiti in ele prosoape si papuci de casa, cosmetice de baie, inclusiv mai blande pentru copii.

Daca familia este numeroasa, exista camere adaptate pentru asa ceva, dar este bine sa stiti ca si camerele pentru doua persoane pot primi un pat suplimentar, in cazul in care sunteti cu un copil mai mic pe care nu doriti sa-l separati.

REZERVARI AICI

Un alt loc inedit aproape de Crit

Cosama Village

Casa Kraus

Separat de casa principala, exista o casuta cu parter si mansarda cu doua dormitoare, care poate fi inchiriata integral, perfecta pentu o familie cu copii sau chiar doua cupluri prietene.

Spatiile comune sunt primitoare si rafinat decorate, fie ca vorbin de restaurant si terasa, de livingul cu canapea si televizor - cum spuneam, sau de holul lung si vitrat, cu bancuta lunga...

In curte, de asemenea, locuri unde sa ne retragem in liniste. Si daca linistea din pensiune nu e suficienta, intram pe usa din lemn ce da in curtea bisericii si ne conectam la meditatie.

REZERVARI AICI

Un alt loc incredibil, aflat in Rupea, la mai putin de 25 de km de Crit

Mesendorf Gasthaus

 

REZERVARI AICI

Satul Crit se afla la o ora de mers cu bicicleta de Bunesti, pe un traseu prin padure. In pretul camerei intra si inchirierea bicicletelor, asa ca ne-am zis ca ar fi bine sa stiti. Bineinteles ca puteti alege orice traseu doriti. Sa facem o micuta lista cu ce locuri putem vizita, alegand o vacanta in aceasta zona.

  Satele: Viscri, Saschiz, Bunesti, Fiser, Mesendorf, Roades...

Cetatea Rupea, complet renovata, in mai putin de 25 de km; cetatea Sighisoara, orasul Brasov

Va lasam sa admirati in continuare imagini din dormitoare. Nu le-am pus intr-o ordine, dar nici nu ne-a lasat inima sa nu va aratam cat mai multe, asa frumoase sunt.

Daca va place ideea noastra de cazare, va lasam un link unde sa-i contactati pe proprietari: 

Casa Kraus

Frumusetea casei, designul rafinat al interioarelor, serviciile ireprosabile, mancarea buna, caldura gazdelor, amplasarea deosebita, gard in gard cu biserica fortificata, dar si aproape de satele sasesti istorice, a cetatilor, a Sighisoarei si Brasov, fac sa includem acest loc in lista noastra cu cele mai grozave cazari din Romania. In speranta ca veti da check-in descrierilor noastre, vizitand Casa Kraus, 

 

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: Casa Kraus Crit; facebook