Casa Mac din Maramures

 

Casa Mac, in care va poftim astazi, se afla in capatul satului Breb din Maramures, un sat renumit pentru frumusetea lui, pentru oamenii ospitalieri, care pastreaza cu sfintenie traditiile stramosesti. Ne-nconjoara muntii Gutai iar zona este arie protejata a Romaniei, avand drept emblema o formatiune muntoasa ca o colina ascutita, cu o altitudine medie de 1200 m - Creasta Cocosului.

Casa Mac face parte dintr-un ansamblu de 4 case vechi, reconditionate si modernizate, stiute drept complexul Poiana Creasta Cocosului.  

Casutele sunt indepedente, se inchiriaza separat si toate sunt incantatoare, astfel ca le vom prezenta separat, sa ne bucuram de ele.

REZERVARI AICI

Casa Mac are 3 dormitoare si 2 bai si poate gazdui maxim 6 persoane; dormitoarele aflate la etaj au paturi duble matrimoniale sau twin, mobilier din lemn masiv si decoratiuni traditionale culese de peste tot, din Maramuresul istoric. Peretii-s varuiti in alb, este multa curatenie si prospetime si o stare de liniste care se simte in intreaga casuta.

Baile sunt adaptate modern, pentru confort si au articole cosmetice uzuale.

REZERVARI AICI

La parter, o micuta zona de zi cu bancute si scaune, in jurul sobei. 

In privinta mancarii, este din belsug si foarte gustoasa, gazdele se mandresc cu cea mai buna bucatareasa din sat! Astfel ca se ofera posibilitatea comandarii mancarurilor chiar la casuta; se poate opta si pentru mic dejun stil bufet. In acelasi timp insa, puteti solicita livrare de alimente cat sa va preparati singuri de-ale gurii, in bucatarioara comuna din incinta complexului.

In plus, oaspetii sunt incurajati sa participe la prepararea bucatelor, la framantarea painii, la pregatirea focului de tabara si a ospetelor ce se-ncing in jurul acestuia.

REZERVARI AICI

O curte imensa, plina cu verdeata vara si o terasa amenajata, va invita sa petreceti toata ziua in caldura soarelui sau la bataie cu bulgari, iarna. De ce nu, puteti organiza ad-hoc un picnic.

Sunt multe lucruri de facut si locuri de vazut in preajma: statiunea de ski Cavnic in 9 km; Bisericutele din lemn din Desesti, Budesti, Poienile Izei si Plopis; telescaunele Suior, Moski si Mogosa - pe o raza de 13 km; puteti ajunge la Manastirea Barsana in 30 de km. Muzeul Satului Maramuresean si Sighetu Marmatiei in 22 de km.

Daca nu doriti sa va indepartati, gazdele organizeaza frecvent vizite la mestesugarii din sat; puteti fi partasi la traditii adevarate, puteti invata arta sculptatului, olaritului, puteti vedea cum prinde contur un covor autentic, la razboiul de tesut; bucatarese pricepute din sat va pot invata framantatul aluatului si secretul unei paini gustoase dar si pe-al celui mai gustos cozonac traditional.

Zile libere de petrecut sa avem, ca nu vom duce lipsa de activitati si voie buna!

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: poianacreastacocosului.ro