Casa Porumbacu 295, in Transilvania

 

Va aratam o casa de oaspeti in Porumbacu de Sus - Sibiu, cu doua apartamente - mai degraba case, denumite "Casa Mare" si "Suita family". Prima poate gazdui 8 persoane, in 3 dormitoare matrimoniale si un dormitor cu doua paturi single; cea de-a doua, 4 persoane intr-un dormitor cu pat dublu si living spatios, cu canapea extensibila.
Amenajarile sunt facute intr-un vechi hambar din 1876, renovat in asa fel incat sa pastreze elemente clasice dar sa fie integrat si confort contemporan.

La parter, familia-gazda are o brutarie traditionala unde coace paine in cuptor de lemne si tot aici este si locul comun de luat masa. Curtea, mare si frumoasa, are gratar, un alt loc de luat masa intr-o terasa acoperita, spatii de relaxare si locuri umbroase.

Aeroportul International Sibiu este la 54 de km; 140 km pana la Alba Iulia; Sighisoara este la 98 de km iar Brasov la 121 km.

Ne-am propus sa va aratam spatiile comune, apoi suita, dupa care apartamentul mare. La sfarsit va facem o surpriza placuta. Dar inainte de asta, trebuie sa stiti ca suntem intr-un loc cu gazde primitoare si saritoare, ca va fi jale pentru cei care tin cura de slabire si se aseaza la masa. Nu-i de pus cu ardelenii cand iti gatesc, cand intind produsele traditionale si cand incheie mesele cu prajituri si placinte. Nu mai punem mirosul de paine calda iesit din cuptoarele brutariei. Va fi vai si amar! Dar la urma urmei suntem in vacanta, asa ca sa le mai lasam in plata Domnului de kilograme!

Bucataria cu loc de servit masa si curtea

REZERVARI AICI

Suita Family - 40 mp

Un dormitor cu pat matrimonial, living cu divan dublu, terasa proprie cu mobilier si vedere la munte, aer conditionat, baia apartamentului cu articole de toaleta necesare, uscator de par, televizor, wi-fi gratuit. Bucataria comuna are frigider, aparat de cafea, prajitor de paine, cuptor, masini de spalat rufe si vase, fier de calcat...

In cazul inspirat in care alegeti sa va gateasca gazdele, trebuie sa stiti ca nu a fost om care sa fi venit in vizita aici si sa nu laude gustul exceptional al mancarii, al deserturilor, al produselor locale.

REZERVARI AICI

Venind in vacanta la Porumbacu de Sus 295 putem alege sa mergem pe Transfagarasan, una dintre cele mai spectaculoase sosele montane din lume, sa ajungem la cascada si lacul Balea. Pensiunea inchiriaza biciclete iar unele au scaun pentru copii, asa ca putem face plimbari in zona. Se poate pescui in Olt, raul Porumbacu sau lacul Albota. O atractie de neratat este Sibiul, cu pietele, bisericile si stradutele, terasele, cafenelele si restaurantele lui. Ne-am incumeta si in excursii putin mai lungi, pana la Sighisoara, de exemplu.

Casa Mare - 120 mp

Living cu bucatarie complet utilata, terasa cu mobilier, 4 dormitoare, toate cu baie proprie cu tot ce este necesar in ele, wi-fi gratuit, televizor, aer conditionat.

Daca va place ideea noastra de vacanta, va lasam un link unde sa verificati rezervarile aici

Locuinte traditionale si moderne in acelasi timp. Design placut, aerisit, spatii verzi, curte frumoasa, vedere catre muntii Fagaras, cu zapada tot timpul. Curatenie farmacie. Oamenii cu bunatate si ospitalitate nativa. Miros ametitor de paine calda, miros de lemne, de mancare buna, de placinte.

Venirea aici o vedem ca pe o vacanta perfecta: vizitarea bisericilor, plimbari prin satele transilvanene, prin orasele Sibiu, Sighisora, poate chiar un drum mai lung pana in Alba Iulia. Sa parcurgem Transfagarasanul. Sa ne lasam rasfatati de gazde, sa rupem painea si s-o inmuiem intr-o tocana taraneasca, sa dormim mai mult dimineata, sa stam pur si simplu sub un copac.

Va spuneam de o surpriza. Familia care administreaza acest loc are si o casuta in copac absolut superba. Am scris despre ea: Casuta din Copac

Este cea din fotografia de mai jos.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: brutaria-artizanala.ro