Casa Printul de Wales, Viscri -Transilvania

 

Astazi ne oprim la Viscri, satul-vedeta al Transilvaniei, dupa cum l-au numit publicatiile vremii. Asta, dupa ce ASR Printul de Wales s-a indragostit pur si simplu de Transilvania, de traditiile si frumusetile  locului si a decis sa investeasca timp, bani si pasiune in conservarea patrimoniului romanesc si in imbunatatirea traiului oamenilor, in special a celor din zona rurala. Viscri este mentionat pe harta satelor tradiţionale din lume si a fost introdus in patrimoniul UNESCO.

Printul Charles al Marii Britanii a vizitat pentru prima oara satul, in 1996; de atunci s-a intors din nou si din nou si a pus bazele unei fundatii caritabile dar a si achizitionat un mic “palat regal” aici, la nr 163.

Va poftim in Casa Printului de Wales, sa gustati dintr-o atmosfera aparte, sa simtiti locul si toata forta ce-o emana si, daca va incanta ideea de a locui macar pentru o noapte in odaile Printului, sunteti bineveniti! Pentru ca, tinand cont de statistici, “satul lui Charles” este vizitat anual de peste 15.000 de turisti din intreaga lume.

REZERVARI AICI

Casa dateaza inca de la 1700, fiind o constructie traditionala in stil saxon.

Este alcatuita din 5 camere, 1 apartament si dependinte. Restaurarea intregului ansamblu a fost facuta cu multa responsabilitate, de catre mesteri locali; s-au pastrat elemente autentice si s-a adus plus-valoare prin adaugarea unor facilitati moderne, pentru un confort mai mare.

REZERVARI AICI

Camerele poarta fiecare alta denumire.

Toate au bai proprii si articole de toaleta gratuite, locuri de lectura si relaxare, facilitati pentru cafea/ceai. 

REZERVARI AICI

Nu veti gasi televizor, doar conectare la wi-fi in spatiile comune.

Daca alegeti sa va cazati aici, aveti convingerea ca veti trai o experienta autentica de secol trecut, intr-un sat in care timpul parca s-a oprit in loc.

REZERVARI AICI

In curtea din spate a fost amenajat vechiul hambar, ce dateaza de peste un secol; aici este amenajata astazi o incantatoare cafenea dar si locul de luat masa pentru cei cazati; acestia au posibilitatea de a opta pentru un mic dejun bogat, masa de pranz si cina. Toate sunt pregatite in ziua respectiva, cu ingrediente proaspete si dupa retete vechi, locale. La baza sta bucataria traditionala romaneasca, reinterpretata intr-o maniera mai usoara si mai eleganta.

REZERVARI AICI

Sala de mese este, in sine, un loc atragator, cu o atmosfera deosebita. In zilele de sarbatoare sau cu anumite ocazii speciale, cafeneaua este deschisa si dupa amiaza, pentru cafea, ceai si prajituri de casa. Tot aici este amenajata si o mica biblioteca, un loc perfect pentru deconectare.

REZERVARI AICI

Casa Printul de Wales este in sine, o experienta unica.

Iar zona este plina de locuri ce merita vizitate: neaparat bisericuta fortificata din sat, o adevara bijuterie construita in sec XIII. Orga de aici este veche de 300 de ani si de-o frumusete rara! In incinta este amenajat si un muzeu, cu lazi de zestre sasesti pictate manual, costume populare de nunta, obiecte din ceramica folosite de localnici in sec XIII-lea,  carti de rugaciuni vechi de acum 200 de ani. 

Daca sunteti cu masina, puteti vizita Cetatea Rupea, Biserica Fortificata din Saschiz, Cetatea Sighisoara (42 de km), orasul Brasov in aprox 78 km.

 Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: casaprintuldewales.ro