Castelul Haller din judetul Mures

 

Daca doriti sa petreceti cateva zile intr-un castel, pe un domeniu vast, am aflat noi o destinatie superba:

Castelul Haller din Ogra, judetul Mures.

Este o cladire ce dateaza din secolul XVII; doar crama castelului mai aminteste astazi de vechea constructie. In ‘49 cladirea a fost nationalizata, dar dupa 1990 a reintrat in posesia familiei mostenitoare, de la care a fost preluata de proprietarii actuali.

Complet renovat, Castelul Haller are astazi destinatie de pensiune ce primeste cu bratele deschise orice turist sosit la odihna dar gazduieste frecvent si evenimente publice sau private, chermeze si bancheturi.

REZERVARI AICI

Suntem la 22 de km departare de Targu Mures, la 9 km de Aeroportul International si aproape de drumul ce duce spre Cluj Napoca. O curte imensa imprejmuieste castelul iar portile inalte din fier forjat incadreaza impunator aleea pavata ce conduce oaspetii catre intrarea principala a castelului.

REZERVARI AICI

13 camere duble  - matrimoniale sau twin si 1 apartament, fiecare cu baie proprie; mobilier din lemn masiv, draperii si tapiserii elegante, cu nota nobiliara. Acestea sunt imbinate perfect cu dotarile moderne: aer conditionat si minibar, TV, loc de odihna cu masuta si scaune sau fotolii; internet gratuit. Mic dejun bufet bogat,  inclus in pretul cazarii.

REZERVARI AICI

Restaurant cu meniu a la carte, complex si variat, cu preparate traditionale din Transilvania dar si din bucataria internationala. Iar in serile lungi de vara, o superba terasa amenajata in gradina.

REZERVARI AICI

Castelul Haller are si un centru spa cu jacuzzi, sauna finlandeza, bazin cu apa sarata naturala, o camera salina si un ciubar cu apa sarata, in exterior. Absolut inedit este faptul ca apa sarata din centrul spa se obtine prin forarea acesteia chiar din curtea castelului!

REZERVARI AICI

La demisol este amenajata crama cea straveche, cu un decor din piatra si o colectie deosebita de vinuri. Are o suprafata generoasa, aproximativ 100 de locuri si gazduieste frecvent degustari  de vinuri, serate muzicale etc

REZERVARI AICI

Se pot pune la dispozitie multe alte facilitati contra cost: cos cu fructe, ciocolata si sampanie; transfer de la si catre aeroport, servicii de babysitting, planificarea de activitati - catarari, canoe, aerobic, pescuit, organizarea de seri cu tematica etc

Este o locatie apreciata pe internet, avand peste 280 de review-uri si un scor de 9,1 puncte. Se evidentiaza  linistea locatiei, camerele spatioase si decorurile elegante, atentia deosebita acordata turistilor, mancarea buna…ce mai, isi merita cu prisosinta cele 4 stele!

REZERVARI AICI

Daca drumurile va poarta in zona Targu Mures dar preferati sa popositi intr-un loc retras si odihnitor, sau daca porniti direct cu gandul de a petrece cateva zile in aceasta locatie, va lasam un link unde puteti verifica disponibilitatea de cazare.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: castelhaller.ro; Csibi Csaba; Insignum