Casutele Din Moisei – Maramures

 

Pe Valea Viseului, in Depresiunea Maramuresului, la poalele Rodnei, in 5 km de Borsa si 140 de Baia Mare, intr-o curte de aproape un hectar, se afla resortul cu cabanute individuale

Casutele din Moisei

Media review-rilor pe net este de 9.8, iar cei care au fost aici au ramas cu sufletul in primul rand la gazde. Bineinteles, curatenia este exemplara, locul linistit, mancarea excelenta, iar notele s-au dus la 10, pentru aceste lucruri; dar impresionanta este caldura cu care se vorbeste despre familia acestui loc. Atat de mult conteaza ca in vacanta noastra sa intalnim oameni zambitori, binevoitori, sa ne simtim in largul nostru in preajma lor, sa fim primiti de oameni natural ospitalieri! Ei au toate aceste calitati. Au o bunatate fireasca si sunt saritori, fara sa ne lase sentimentul ca ne indatoreaza. Bunatatea lor este aurul acestui loc, asa ca nu avem nicio emotie ca nu facem bine, recomandandu-va sa treceti pe aici, daca vizitati Maramuresul.

REZERVARI AICI

Intr-un hectar de curte avem 3 case din busteni; parter si mansarda - doua dintre ele lipite, dar cu intrare separata. Fiecare casuta are doua dormitoare - unul cu trei locuri si celalalt cu doua, cu baie proprie fiecare, bucatarie si loc de luat masa. Casuta se inchiriaza toata. Se pot caza si 6 persoane, daca nu se solicita pat suplimentar. Tot in aceasta curte imensa sunt doua case autentic maramuresene, reconditionate, in care locuiesc gazdele. O casuta doar parter, este loc de servit masa sau pentru diverse activitati, Exista si un foisor sau mobilier de gradina, daca se doreste sa se manance afara.

REZERVARI AICI

Camerele au televizor, wi-fi gratuit este pe toata proprietatea, deci inclusiv in cabana. Baile sunt cu prosoape, cosmetice si uscator de par. Bucataria are frigider, aparat de cafea, plita, prajitor de paine si cuptor cu microunde, ustensile si vesela necesare; facilitati de calcat, masina de spalat si incalzire.

REZERVARI AICI

Cum vedem noi o vacanta in acest loc:

am uita ca avem bucatarie in cabana si am lasa gazda sa ne aseze pe masa traditie culinara

Ne-am plimba cu mocanita pe Valea Vaserului; am merge la Cascada Cailor, una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa din tara, la Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Dar cel mai mult, ne-am plimba pe muntii dimprejur, am vizita bisericile din lemn, manastirile, monumentele ridicate de localnici. Am cauta locuri unde sa mancam placinte si prajituri cum numai aici se fac. Am manca bulz si carnati. Am pleca din aceasta vacanta cu peisajele Rodnei, cu portile maramuresene traditionale si cu zambetul cald al gazdelor. 

In suflet.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa! 

Foto: casuteledinmoisei.ro; facebook