Cazare La Roata din Gura Humorului

 

V-ati gandit vreodata ca ati putea petrece o noapte sau o intreaga vacanta, intr-o casa autentica taraneasca, veche de sute de ani? Si sa nu fie Muzeul Satului? ūüôā

Sa stiti ca exista un asemenea loc in Romania, l-am descoperit la Gura Humorului, in inima mandrei Bucovine.

Este vorba despre Pensiunea LA ROATA, un complex de 5 case autentic bucovinene, stramutate lemn cu lemn, pe proprietatea pensiunii.  Ideea este cu atat mai temerara, cu cat proprietarii au conservat exceptional variantele initiale dar au reusit sa le adapteze cerintelor moderne, pentru a oferi toate conditiile de confort necesare. Pensiunea se afla la marginea orasului Gura Humorului, pe dealul Toaca, la mai putin de 4 km de Manastirea Voronet.

REZERVARI AICI

Intreaga locatie seamana cu un mic satuc unde timpul parca a stat in loc; este multa liniste, sunt flori la ferestre si cerdac, detaliile sunt foarte frumos scoase in evidenta. Si cele din exterior dar si cele din interior. Parca faci o calatorie in trecut, mai ales ca pot fi admirate in voie iar gazdele, extrem de amabile, va pot arata toate incintele.

Curtea pensiunii este generoasa, plina cu multa verdeata si flori, cu locuri de joaca, bancute si masute.

REZERVARI AICI

Micul dejun si mesele de peste zi, daca optati pentru demipensiune, sunt servite tot intr-o cladire foarte veche din lemn. Preparatele nu sunt dintre cele mai sofisticate dar veti avea parte de bucataria traditionala bucovineana, ca la bunica-n batatura! Cele mai multe dintre ingrediente sunt procurate local, de la fermieri.

Si acum sa luam pe rand cele 5 case; va spunem doar ca toate au facilitati nenumarate: wi fi gratuit, TV cu ecran plat, articole cosmetice gratuite si prosoape, minibar, masina de preparat cafea, fierbator. Toate sunt foarte curate si atent ingrijite!

REZERVARI AICI

CASA VASILE 

52 mp, veche de 100 de ani, relocata din satul Manastirea Humorului

REZERVARI AICI

CASA ELISABETA

36 mp, veche de peste 100 de ani

REZERVARI AICI

CASA DUMITRU 

52 mp, veche de 110 ani, relocata din satul Gura Humorului

REZERVARI AICI

CASA ZENOVIA 

47 mp, veche de 120 de ani, relocata din Satul Izvoarele Sucevei

REZERVARI AICI

CASA ANASTASIA 

57 mp. veche de 90 de ani, relocata din satul Partesti

REZERVARI AICI

Pensiunea a adunat un scor de 9,5 puncte pe internet, din peste 270 de review-uri.  Merita sa le parcurgeti, pentru a va face o idee.

Iata si o lista cu cateva atractii din zona: Manastirile Voronet si Humor; Parcul de Aventura Escalada; Partia de ski Soimul; Complexul Arinis; 

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina; Salina Cacica; Cetatea de Scaun a Sucevei

Daca doriti sa petreceti momente deosebite la Pensiunea LA ROATA, puteti rezerva aici

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: www.la-roata.ro - George Boicu