Conacul Gaál Kúria din Dalnic, Covasna

 

Ne oprim astazi in Covasna, la 27 de km de Baile Tusnad, aproape de Lacul Sfanta Ana. Suntem pe drumul ce leaga Brasovul de Targu Secuiesc, in satucul Dalnic, considerat printre cele mai frumoase locatii din Transilvania, chiar la poalele Muntilor Bodoc.

Deschidem usile unui conac vechi de mai bine de 150 de ani si va poftim sa-i treceti pargul, sa-i descoperiti parfumul si atmosfera deosebita, de liniste patriarhala.

Gaál Kúria

REZERVARI AICI

Cladirea conacului, ce dateaza de pe la 1840, a fost complet renovata in 2014 si poate gazdui oaspeti in 2 camere duble si 2 apartamente, toate cu bai proprii. Aici se afla si o bucatarie modern utilata si mai multe camere de relaxare, cu biliard, darts si jocuri diverse.  

REZERVARI AICI

In aceeasi curte, fostul hambar a fost si el consolidat si compartimentat, iar astazi are un living generos si 7 camere duble, cu bai proprii, o sauna finlandeza si o mica sala de fitness.

REZERVARI AICI

Avem asadar, in total, 11 camere in cele 2 cladiri; mic dejun inclus in pretul cazarii si acces la sauna finlandeza si la ciubarul in aer liber; apoi, sala de fitness, un teren de fotbal, zona de barbeque si loc de joaca pentru copii. Parcare privata si wi-fi gratuit.

REZERVARI AICI

Locul de luat masa din salonul conacului este intim si elegant. Aici se servesc preparate facute cu suflet si sarguinta de femeile din sat, cu ingrediente locale, dupa retete stravechi transilvanene. Mancarea este pregatita in ziua respectiva si se plateste separat pentru pranz sau cina.

REZERVARI AICI

Curtea este imensa si absolut superba!... putem lenevi la soare sau ne putem balaci in ciubar, copiii se pot juca nestingheriti; sa va mai zicem si de varianta unei cine romantice la umbra nucului batran… se pot crea multe momente frumoase, de ramas in suflet….

REZERVARI AICI

De la conac, in aproximativ 40 de minute puteti ajunge la Brasov; si in mai putin de jumatate de ora, la Baile Balvanyos, in Covasna, la Lacul Sf Ana sau in frumoasa comuna Cernat.

Si daca tot amintim de Cernat, exista aici Centrul si Asociatia Malomkert, care organizeaza tot felul de activitati - vizita la o moara de apa din sec XIX, ateliere de framantat paine cu cartofi, tot soiul de workshop-uri…dar puteti avea parte si de mese copioase si de un gulas autentic! Aflati mai multe detalii aici.

Speram ca v-am inspirat, daca doriti sa porniti inspre aceasta zona a tarii si de aceea va lasam un link unde puteti verifica rezervarile:

Conacul Gaál Kúria.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: gaalkuria.com