Conac transformat in boutique-hotel, in jud Covasna

 

Suntem la aprox 60 de km de Brasov, in Tinutul Secuiesc - cunoscut si drept Tinutul Conacelor din Transilvania, la jumatatea drumului dintre Sfantu Gheorghe si Odorheiu Secuiesc. Mai precis in Talisoara, unde o familie frumoasa a reconditionat un conac vechi si l-a introdus in circuitul turistic.

Este o cladire cu o istorie ce incepe undeva cu aproximativ 340 de ani in urma. Si trebuie mentionat priceperea cu care a fost restaurata, reconditionata si maiestria cu care a fost reinviata istoria aici… la CASTLE HOTEL DANIEL

REZERVARI AICI

Stim cu totii cat de greu este sa refaci ceva deja construit si ca mai bine pornesti de la zero… ei bine, aici tocmai acest lucru trebuie subliniat: faptul ca actualii proprietari au studiat intens istoria locului si a conacului, incercand sa respecte cat mai fidel detaliile si sa conserve cat mai mult din ansamblu. In interioare se regasesc picturi murale autentice, planse explicative cu istoria locului si arborele genealogic al familiei care a detinut in trecut acest conac - familia Contelui maghiar Daniel Mihaly I.

REZERVARI AICI

In interiorul castelului sunt 8 camere unice, fiecare cu un stil diferit dar recreind o veritabila atmosfera medievala. Toate sunt spatioase si elegant amenajate, cu  mobilier robust din lemn reconditionat si draperii din catifea ce cad in falduri bogate, conferind noblete incaperii.  Baile sunt si ele unice in felul lor, cu detalii surprinzatoare - cazi din lemn sau cazi zidite in piatra.  Unele dintre camere, suitele, au semineu in interior, fiind cele mai solicitate.

REZERVARI AICI

Chiar daca vorbim despre o cladire monument istoric, exigentele epocii in care traim sunt pe deplin satisfacute, prin facilitatile puse la dispozitie: bai cu toate textilele si cosmeticele incluse, TV cu ecran plat, internet gratuit; apoi, o serie intreaga de servicii contra cost: transfer de la si spre aeroport, servicii de spalat si calcat rufe, posibilitatrea organizarii de intalniri business sau petreceri private, magazin de suveniruri.

REZERVARI AICI

Restaurantul Conacului este, de fapt, un living imens si elegant, unde acum sute de ani, familia contelui organiza baluri si serate. Astazi, aici se serveste un mic dejun bogat, iar pranzul si cina doar la cerere. In general, pranzul este consistent, cu bucate traditionale din bucataria romaneasca si secuiasca, pe cand cinele sunt fine dining, cu preparate gourmet, in cea mai mare masura.  

REZERVARI AICI

Castelul are si o gradina interioara, cu loc de relaxare, sezlonguri si bancute. Aici va puteti aduna gandurile sau pur si simplu lenevi in soare, in timp ce copiii se pot zbengui in voie sau cocota pe balansoarul si toboganul special amenajate.

Va lasam un link unde se pot face rezervari, daca doriti o experienta autentica, intr-o locatie care respira atata istorie.

Iar daca va intrebati ce-i de facut in zona, va spunem ca va aflati in Tinutul Conacelor, deci puteti vizita cateva dintre acestea; de ex: Conacul Kalnoky din Micloșoara, Castelul Szentkereszty din Arcus - astazi, centru cultural; Castelul Daniel din Varghis - sat vecin cu Tălișoara.

 De asemenea, sunteti la o ora de de Brasov (60 km) si deci puteti rezerva o zi intreaga pentru aceasta zona; Cheile Varghisului - condiderata cea mai frumoasa și spectaculoasa rezervatie naturala din Tinutul Secuiesc (la aprox 17 km), Valea Zalanului - o regiune cu panorame superbe oferite de muntii Baraolt si de padurile Zalanului.

Va lasam, in final, sa va mai plimbati prin conac, cu gandul la viitoarea escapada ...

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

 

Foto: danielcastle.ro; facebook