Conacul Apafi Manor din Transilvania

 

Odinioara doar un satuc uitat de lume, Malancrav este astazi una dintre bobitele din salba de perle transilvanene, o locatie preferata de multi turisti straini, admirata si luata la pas deseori de Printul Charles al Marii Britanii. Situat cam la 100 de km de Sibiu si aprox 25 de Sighisoara, Malancrav are o populație saxona mai mare decat orice alt sat din Transilvania si isi pastreaza cu sfintenie traditiile si renumele de arie rurala protejata; viata “la tara” nu este aici doar o vorba-n vant, zona nu este deloc preferata turistilor “de masa”, ci a celor ce prefera mai degraba vacantele la bunici, traditiile, vizitarea bisericilor fortificate si ospetele cu preparate naturale, direct de la sursa. 

Fundatia infiintata si pastorita de Printul Charles dezvolta permanent programe de dezvoltare rurala, de ajutorare a localnicilor, de conservare a patrimoniului arhitectural si cultural. 

Conacul Apafi Manor, despre care povestim astazi, este sub administrarea Fundatiei Mihai Eminescu Trust iar lucrurile care s-au realizat si tot ce se petrece aici, merita date mai departe!

REZERVARI AICI

Dupa aproximativ 5 ani de restaurare minutioasa, conacului i s-a redat frumusetea initiala iar acum este o mandrete de cladire ce poarta-n ea traditie, valori si amintirea celor ce l-au construit.

Astazi este o casa de oaspeti superba, cu 5 dormitoare - 4 duble si unul single, cu o bucatarioara, o biblioteca si un salon pentru relaxare, socializare, intalniri.

Un arhitect britanic a fost responsabil de amenajarile interioare si a reusit cu maiestrie sa readuca la viata obiecte foarte vechi gasite in conac si sa le imbine cu elemente de feronierie, artizanat si dantelarie de la mestesugarii locali.

REZERVARI AICI

Fiecare dormitor are propria baie si mobilier din lemn masiv. Baile au lucurile esentiale - prosoape, articole cosmetice si uscator de par. Internet wi-fi functional in toata cladirea.

REZERVARI AICI

Biblioteca ramane zona cea mai atractiva; o multitudiune de carti dintre cele mai variate, o zona cosmopolita unde se pot lega prietenii, se pot reculege ganduri, unde se pot scrie carti si amintiri pe suflet…

REZERVARI AICI

Bucatarioara este utilata cu cele necesare pentru pregatirea unor gustari; la sosire, puteti opta pentru mic dejun si/sau pensiune completa, totul este sa va puneti de acord cu gazdele, ca se poata organiza din timp. In orice caz, veti fi rasfatatii satului, caci practic tot ce se prepara aici este de la localnici: ingrediente din gradina, de la microferme, sucul renumit de mere din livada ecologica de pe deal….

Locul este deosebit, linistitor, arhaic in profunzime, oamenii sunt veseli si primitori, merita sa puneti in planurile voastre de vacanta fie o sedere mai pe-ndelete, fie o simpla innoptare; noi va lasam aici link spre pagina fundatiei, unde puteti afla detalii si disponibilitatea de cazare.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: Cristian Radu/Experience Transylvania