Conacu’ Boierului din Ponoarele, jud Mehedinti

 

In localitatea Ponoarele, la 50 de km de Targu Jiu si la 100 de metri de “Podul lui Dumnezeu” - cel mai cunoscut monument natural din zona, se afla CONACU' BOIERULUI.

Este o constructie cu adevarat boiereasca, prin structura, amenajari si stilul abordat. O impletitura de design arhaic traditional, cu elemente moderne. Camerele sunt spatioase, confortabile si ofera toate facilitatile unei cazari de 4 stele (in acest caz, margarete). Conditiile puse la dispozitia turistilor sunt de lux, mancarea cu bucate alese, domnesti; parcare privata si wi-fi gratuit in intreaga locatie, diverse variante de relaxare.

REZERVARI AICI

Se poate recunoaste stilul brancovenesc in decoratiuni: elemente sculptate in lemn, zidarie in piatra bruta, fatade si pereti pictati manual, mobilier din lemn masiv, de asemenea pictat manual cu elemente folclorice. Fiecare camera este dedicata cate unei zone a Romaniei, fiind decorata in stilul respectiv. Astfel au luat naștere camerele: Oltenia, Bucovina, Dobrogea, Ponoarele, Flori de liliac, Maramureș, Banat, Transilvania, Muntenia și Moldova.

REZERVARI AICI

Copii au rezervate locuri speciale de joaca, atat in interior cat si in exterior. Distractia si relaxarea raman pe primul loc in atentia gazdelor, care pun la dispozitie mini sala de fitness, masa de biliard, masa de tenis, instalatie de karaoke si sistem home-cinema, ATV-uri si biciclete pentru drumetii; protap in curte, la foisor.

REZERVARI AICI

Pentru gurmanzi este de ajuns sa citam din spusele gazdelor:

"Bucate alese, bucate gustoase ca la mama acasă, gătite cu drag de bucătarii noastri iscusiți. Nu avem reguli, nu avem gramaje, avem doar o dorință imensă de a cinsti oaspeții care ne calcă pragul ,cu bucatele tradiționale cu care noi am crescut”.

REZERVARI AICI

Zona este populara pentru ciclism si drumetii. Dar sunt si multe alte atractii semnificative in apropiere:

Podul lui Dumnezeu – s-a scris mult despre el, puteti afla detalii aici si aici

Campul cu Lapiezuri - forme carstice deosebite pe care apa le-a incrustat in calcare; au forma de canale si seamana cu niste riduri brazdate de timp pe suprafetele calcaroase.

Pestera Ponoarele - o pestera complexa, polietajata, cu doua deschideri.

Bisericuta de sub Stei - la poalele Steiului Ponorii; in sec XIV, calugarul Nicodim si-a dorit sa inalte o manastire. Singura dovada a ramas bisericuta din lemn de stejar, in al carei pronaos se afla si azi cea mai veche icoana din Mehedinti.

Lacul Zaton - cel mai mare lac carstic din tara

Padurea de liliac - o rezervatie botanica, la 3 km de Conac; declarata monument al naturii inca din anii ‘60.

 

Daca vreti sa va simtiti boieri pentru doar cateva clipe sau mai multe zile, aici este locul potrivit!

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

 

foto: conacuboierului.ro