Conacul Bratescu din Bran

 

Retras de la forfota drumului principal din Bran, Conacul Bratescu este asezat pe o mica colină verde si plina de copaci, unde statiunea se linisteste. Dar nu e mai departe de 10 minute de plimbare pe jos de Castelul Bran, care marcheaza centrul.

Conac sau hotel-boutique, puteti sa-i spuneti in ambele feluri, pentru ca nu este aglomerat de camere precum un hotel mare, asta dand intimitate si spatiu suficient celor veniti aici sa se relaxeze.

Daca vrei sa vizitezi Conacul Bratescu, trebuie sa iesi de pe drumul principal din Bran, iar daca stai cu spatele la Brasov, trebuie sa faci stanga undeva prin centrul statiunii, apoi dreapta dupa niste pasi. Usor, usor agitatia ramane in urma, cu cat urci spre linistea de pe deal, unde-i amplasat conacul. Aici esti intre livezi, casele sunt frumoase si incadrate in decor iar muntii si padurile sunt in orizont. Cam ce ne dorim, atunci cand fugim de orasul aglomerat. 

Va lasam un filmulet de cateva secunde, ca sa vedeti amplasarea lui.

Daca pasim inauntru trecand prin lounge, in restaurant, apoi prin toate coridoarele care unesc camerele, intrand in final in camere, observam spatii largi inundate de lumina, prin ferestre puse peste tot; barne din lemn masiv; piatra arsa si piatra din munte, var alb, tesaturi de calitate, mobilier vechi reconditionat; iar in alte situatii, vopsit in note florale si vesele. Terase largi, ca sa-ti iei momente de liniste de la priveliste. Design interior rafinat si arhitectura in uniune cu frumusetea din jur.

 Toate sunt potrivite cu multa daruire, ca in acest loc sa ne simtim bine.  

7  camere duble foarte spatioase, cu suprafete intre 24 si 28 mp, o camera Family Suite la mansarda, de 34 mp si un apartament foarte generos, de 68 mp.

 Mini-bar, termostat ambiental, tv, articole de baie, papuci de casa, terasa, wi-fi gratuit...

Micul dejun este o surpriza, schimbandu-se in fiecare zi; de tip bufet suedez, cu produse variate de la producatorii locali.

Toate camerele sunt pe gustul nostru, dar apartamentul ne-a mers la inima. O data pentru spatiul de care avem nevoie in mai toate calatoriile noastre dar si pentru cateva trucuri in amenajare.

In afara celor doua camere, intr-una din partile mansardate, oarecum dupa un colt, se afla o saltea imensa si un televizor. Este punctul de atractie al copiilor; nu prea vor mai dori sa iasa de acolo, nu neaparat sa se uite la televizor, cat sa se joace sub unghiurile ascutite si atractive ale plafonului. Te simti ca intr-un pod ascuns si secret.

Apoi ne-a mai placut, recunoscand cu "pacat", cada aflata in unul dintre dormitoare...

Uitati acel cotlon pentru copii, in stanga imaginii

Punem acum link-ul pentru rezervari, dar mai avem sa va aratam imagini din acest loc de mult bun gust.

Este greu sa inlocuiesti sentimentul pe care il resimti atunci cand pasesti in Conacul Bratescu, cu fotografii; chiar daca cele pe care vi le aratam sunt excelent realizate.

Recomandarea noastra este sa-i vizitati, sa-i cunoasteti, sa le gustati bucatele si sa le incercati vinurile, sa va relaxati in confortul camerelor amenajate cu multa inspiratie si talent.

Puteti verifica disponibilitatea de cazare aici

Ce atractii sunt in preajma:

Castelul Bran; Cetatea Rasnov; Dino Park; BrasovPeştera Valea Cetăţii; Rezervaţia de urşi Zărneşti; Poiana Brasov; Predeal; Vama din Bran; Biserica din Bran; satele Sirnea, Pestera, Magura, cu o vedere uluitoare asupra muntilor; Cheile Dambovicioarei si Cheile Rasnoavei; partii de ski...

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

 

Foto: conaculbratescu.ro