Conacul din Vale

 

Ajungem azi in preajma Sibiului, intr-o parte a tarii despre care am auzit cu totii, multi am si luat-o la pas de nenumarate ori. Suntem in Marginime. O zona care isi poarta cu mandrie traditiile si mestesugurile, cu oameni strasnici ce fac cel mai bine ce stiu din mosi stramosi - oieritul. Pare ca nimeni nu-i intrece, sunt renumiti pana departe-n zari pentru aceasta traditie si pentru tot felul de preparate. Caci daca ajungem aici, sigur avem ocazia sa gustam jintiță sau sloi de oaie, păstrămioară de berbecuț, branza afumata cu fum de fag, paine dulceagă din cartofi sau o tocanita de oaie la ceaun…

Sunt cateva localitati ce rezoneaza puternic in mintea noastra, mereu prezente in tot ce inseamna manifestari gastronomice si culturale menite sa mentina vii traditiile si sa indemne turistii sa poposeasca aici. Saliste, Sibiel, Jina, Poplaca, Talmacel, Rasinari … vreo 18 la numar.

Noi am descoperit in satul Vale o locatie deosebit de frumoasa, unde putem innopta sau petrece o vacanta intreaga; pe drumul dintre Sibiel si Saliste, la aproximativ 20 de km de orasul Sibiu si cam 35 de Paltinis:

Conacul din Vale

REZERVARI AICI

REZERVARI AICI

O curte imensa plina de verdeata si pomi, 5 dormitoare, 4 bai, bucatarie cu loc de luat masa si un living superb cu semineu. Se inchiriaza in intregime si poate gazdui pana la 15 persoane.  Si ce este convenabil, gazdele adapteaza pretul in functie de marimea grupului de turisti: 9 persoane sau 15.

Dormitoarele sunt in diferite variante: duble matrimoniale sau twin, triple, iar la mansarda 6 paturi single - perfecte pentru gasca de copii.   

Bai sunt 4 la numar si au articole cosmetice si prosoape. In plus, masina de spalat rufe si uscator (e bine de stiut, daca mergem la ski in Paltinis)

REZERVARI AICI

REZERVARI AICI

La parter, un living generos cu spatii de relaxare langa semineu sau in fata televizorului. Canapeaua este extensibila, in caz ca suntem un grup mai generos de prieteni. 

Bucatarie cu loc de luat masa si totul la indemana, sa ne putem gospodari in liniste.

Wi fi gratuit, tv in fiecare dormitor, terasa cu mobilier de gradina si zona de gratar.

E de venit la Conacul din Vale si vara si iarna. Vara sa luam la pas imprejurimile si sa ajungem chiar si la Sibiu, la o aruncatura de bat. Iarna sa mergem la ski in Paltinis sau la sanius pe dealurile din zona, dupa care sa ne retragem langa semineu, la caldura si-un pahar de vorba cu prietenii. Copiii sa topaie in voie printre picioarele noastre sau sa chiuie in mansarda.

Este o casa calda, cu gazde bucuroase de fiecare data sa ne primeasca si care fac tot posibilul sa se asigure ca vom aduna amintiri frumoase la Conac.  Asa ca noi o inscriem cu incredere in lista yozi.ro cu cele mai frumoase locuri de cazare din Romania.

REZERVARI AICI

 

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: Conacul din Vale