Cuibul de la Mare, in comuna Corbu – Constanta

 

Suntem in imposibilitatea de a spune ca va aratam o "pensiune" sau o "casa de vacanta", un "boutique", ceva agroturistic, pentru ca ce urmeaza sa vedeti este in afara incadrarilor de tip turistic.

Asa ca o sa-i spunem:

"Locul sfintit de oameni - Cuibul de la Mare

Aflat in Corbu, sat la malul marii, la 10 minute de mers cu masina de o plaja virgina, la 30 de km de Mamaia si 45 km de Constanta. Aeroporul  International Mihail Kogălniceanu este la 14 km.

In casa principala sunt 6 dormitoare duble - 3 la parter si 3 in mansarda,  iar in unele exista patut de bebelus. Terasa comuna la etaj. In curte, separat de casa, exita un bungalow.

Zonele comune au bucatarie utilata cu tot ce este nevoie, terasa si locuri de luat masa, gratar, locuri de relaxare in curte cu hamace, banci, canapele si mese, tot soiul de coltisoare unde sa ne retragem.

Pavilion Gradina sau Bungalow

Putem sa-i spunem in ambele feluri, cu dormitor, baie cu prosoape si cosmetice, uscator de par, tv, aer conditionat, terasa proprie camerei.

Oamenii de aici nu ofera servicii. Pesemne ca nu prea stiu ce-s alea si la ce folosesc.

Ce inteleg cei de aici e ca, daca le trecem pragul, omeneste ar fi sa ne primeasca cu o bucata de branza, niste ceapa, o rosie proaspata din gradina, niste slana, paine, ce-or gasi pe-acolo. Apoi, pentru ca sunt bucurosi ca ne intalnesc, vinul, sifonul, siropul de casa, ceai, cafea, tuica sau palinca, un draft de bere sunt din partea casei, cat timp stam aici. 

Ei stiu cu ce dor venim la mare si ca abia asteptam sa ne intindem la soare, asa ca daca ajungem devreme dimineata, ne vor astepta cu cafeaua. Nu inteleg conceptul de intrare la o anumita ora si iesire cat mai repede, conform standardelor hoteliere. Intri la om in casa cand ajungi si cand te aduce drumul si poti sa pleci dupa ultima baie, ca stiu cat de rupta ne e inima cand lasam plaja in spate.

Si apropo de drum, in cazul in care il facem cu trenul, ne asteapta la gara si ne duc dupa aia, fara sa platim ceva.

De aceea credem ca, mai degraba, ofera prietenie in loc de servicii.

Terasa si locurile de luat masa

Ca sa nu mai venim cu tot calabalacul de acasa, vom primi umbrela, sezlong si doua saltele neopren. Locul de la malul marii e salbatic, cum spuneam. Pentru copii au colace, jucarii, galetuse si lopatele de plaja, toate gratuit. Bineinteles ca in curte au un loc de joaca doar pentru ei.

Au si biciclete pentru adulti si copii, pe care le ofera pentru plimbari sau o fuga la magazin. Apoi au gandit sa pregateasca doua corturi in curte, ca daca ne potrivim in aceeasi perioada cu un prieten la mare, care ne viziteaza aici si omu' ramane mai mult in noapte la o bere, sa se poata baga la somn undeva. Ca doar nu se cuvine sa-l pui pe drumuri in puterea noptii. Sa nu intrebam de bani, ca nu e cazu'!

Toate camerele din casa principala au aer conditionat, tv, wi-fi gratuit peste tot in "cuib", baie proprie cu tot ce e nevoie. Spuneam ca in unele camere sunt paturi pentru bebelusi. 

Copiii pana la varsta de 7 ani nu platesc cazare sau MANCARE. Am marit scrisul, ca sa atragem atentia ca daca ne luam de mancare pentru noi, copilul nostru va manca gratis, cat pofteste.. Daca sunt doi copii, se va considera un adult la mancare.

Cum multi vin la mare cu ideea de a se gospodari singuri, s-au gandit ca n-ar fi politicos sa forteze oamenii sa manance ce li se da in pret, ca "asta-i oferta, vrei nu vrei". Si atunci, daca alegem sa mancam la ei, ne gatesc cu bucurie, doar sa le spunem ce ne place. Oricum, ce mancam noi, mananca si ei si copilul lor, ca sa stam linistiti in privinta prospetimii, gustului si a curateniei.

Partea cu pretul ramane sa o discutati aici, pentru ca difera de la pofta la pofta. Una-i cu carne, alta-i cu legume si alta cu peste, icre si ce pofte or mai fi. Nu va asteptati la exagerari tarifare si servire de agatat bacsis. Nu la oamenii astia. Mai degraba la generozitate si darnicie din partea lor.

In orice caz, cum pana acum toti cei care au venit aici au preferat all inclusive - pentru mancarea incredibil de gustoasa si gatita ca la bunici, probabil ca si voi veti face la fel. Chiar se gandesc sa devina singura formula. Intrebati cand faceti rezervarea. Noi nici nu am stat la discutii.

Dormitoare in casa principala

 

Cum nu exista formularea de tipul "oferim si servicii de...", vom merge pe stilul lor: " va mai putem ajuta cu...":

"transport de la aeroport, plimbari in Delta Dunarii si excursii la obiectivele turistice din Dobrogea sau in locurile salbatice de pe aici, pescuit sportiv. Cu gratarul - va dam o mana de ajutor cu lemnele, cu incinsul focului, cu condimentele, stam la o poveste si un pahar cu vin alb; avem carti in casa, pe care sa le cititi pe sezlonguri sau pe plaja; facem rost de peste pescuit proaspat si de midii, de legume, fructe, carne si branza din curtile taranilor; va putem trezi cand aveti nevoie, daca sunteti genul care nu aude ceasul; va tinem bagajele in siguranta; seara ne adunam in jurul focului si cantam la chitari.

Suntem prieteni! Spuneti-ne cu ce va putem ajuta si o facem cu drag!"

 

Aruncam o privire prin curte, dar va lasam si un filmulet scurt, ca sa miscam putin imaginile.

Daca va place ideea noastra de a petrece vacanta sau weekendul la mare, va lasam un link unde sa verificati rezervarile aici

Am facut un interviu cu Georgiana si Cosmin, proprietarii Cuibului; veti avea ocazia sa-i cunoasteti, sa intelegeti mai bine acest loc: INTERVIUL

N-am facut deloc aprecieri despre designul interioarelor, amenajarea spatiilor comune sau a gradinii. Ce sa spunem mai frumos si mai bogat in cuvinte, in plus fata de imaginile pe care le-am aratat? 

Exista un motor interior al gazdelor acestui loc cald si prietenos, alimentat cu un combustibil tras din originea lor de oameni simpli de la tara - cum le place sa-si spuna, din scoala de arhitectura a lui Cosmin si maiestria de make-up artist a Georgianei;  toate au dus la acest rezultat.

Cuibul asta parca-i un dor de viata tihnita la tara, in decor autentic; un dor de vremurile cand oamenii se ajutau firesc si imparteau cu tine si ultimul pahar cu ulei sau orez, cand daca cineva iti deschidea usa, il puneai la masa, indiferent ce aveai prin casa. Un loc ca ala unde prietenii se aduna in fata blocului sau in fata portii Mariei, se acordeaza o chitara, iar toata gasca fredoneaza ce-si mai aduce aminte, intr-o veselie si fericire.

N-avem deloc sentimentul ca aici se practica turism. Stricam totul daca zicem asta.

De aceea vom ramane la ce am spus initial. Aici este:

"Locul sfintit de oameni - Cuibul de la Mare"

 Yozi va doreste vacanta frumoasa!

foto: cuibuldelamare.ro; mariansterea.ro; fotodia.ro