Dobrica Hunting Lodge

 

Suntem in zona Bixad - Tinutul Vulcanilor - Tinutul Secuiesc, in muntii Carpati; un bazin vast inconjurat de dealuri vulcanice, ce are in centrul sau fostul crater, astazi Lacul Sfanta Ana. Chiar daca vulcanul este inactiv, deseori iarna padurarii intalnesc zone unde zapada practic se topeste precum untul. Sunt aici zeci de izvoare cu apa minerala, puturi sulfuroase, pesteri, plante rare si o padure deasa si adanca ce ascunde inca legende fermecatoare ce-si au pornirea acum mai bine de 30.000 de ani.   

Este aici, cam la 10 km de Covasna, un domeniu uluitor, Zabola Estate. Hectare intregi de padure, rauri, lac, un mini hotel cu 6 camere si un castel. Insa nu despre acestea vorbim azi, caci am scris pe indelete, intr-un articol separat, aici.

Noi astazi mergem cam la o ora distanta de Zabola, in mijlocul padurii, intr-un loc ascuns ce tine tot de domeniile familiei de nobili maghiari Mikes: Dobrica Hunting Lodge.

Ei bine, pe o pajiste de 6 hectare, o cabana in sistem self catering, pretabila pentru cei ce vor sa se rupa de orice si oricine; pretabila pentru vanatoare sau pentru  experienta plina de adrenalina a observarii ursilor in habitatul lor natural.

REZERVARI AICI

Este o cabana de vanatoare viguroasa, cu o suprafata de 270 mp; 4 dormitoare - 2 duble si 2 triple, fiecare cu baie proprie, putand acomoda pana la 10 persoane.

La parter un living unde va puteti afunda in fotolii mari, confortabile, la flacara semineului. Bucatarie utilata.

REZERVARI AICI

Doar terasa are 90 de metri patrati, este acoperita si are amenajate doua locuri de servit masa, gandite in legatura directa cu spactacolul oferit de natura: pe latura de sud-vest puteti savura micul dejun si pranzul iar seara va puteti retrage la masa pe latura de nord-vest, ca si apusul sa fie generos.

Si mai exista un loc de luat masa, pe langa cel din interior, anume direct pe pajiste, la umbra unul fag batran.

Serile sunt perfecte la lumina lumanarilor, sunt  cateva sute pregatite peste tot.

REZERVARI AICI

Cabana este perfect integrata in natura si este independenta energetic, asigurand curent si apa calda de la panouri solare iar apa vine de la un izvor. Nu va faceti griji daca boilerul nu este suficient incalzit, aveti posibilitatea sa aprindeti foc la centrala din pivnita.  In plus, camerele sunt incalzite cu sobe din teracota, garantam o senzatie de neegalat, mai ales in noptile reci sau geroase. Veti gasi mereu cosurile pline cu lemn uscat pentru foc; sau le si puteti taia voi, daca asta mobilizeaza barbatii la distractie si-un pahar de orice ...

Wi fi gratuit, statie de andocare iPod, cd player, masina de cafea; doar la tv trebuie sa renuntam, nu exista.

Puteti stabili cu administratorii sa va duca sau sa va preia de la aeroport (cel din Bacau este cel mai aproape, la circa 100 de km).  Va pot organiza partide de vanatoare, excursii prin wild-ul padurii, plimbari cu trasura trasa de cai, pande sa vedeti ursii sau caprioarele cum se furiseaza.

REZERVARI AICI

Dobrica Hunting Lodge

Tare-mi imaginez nopti geroase aici, citind fetelor din „Colt Alb” sau „Chemarea Strabunilor”. Zilele, furisandu-ne in observatoare, la panda de caprioare sau ursi. Sau in serile de vara, alergand pe pajistea imensa, mai furand cate o prajitura de pe terasa.... Merita asemenea experienta!

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: zabola.com