Dream Tricule – resort de casute pe malul Dunarii, in Mehedinti

 

In Svinita, jud Mehedinti, la 50 km de Baile Herculane si 45 de Drobeta-Turnu-Severin, intram intr-un "vis" cu 5 casute albe asezate pe o terasa naturala a Dunarii, inconjurate de o plantatie de smochini si de singura padure de pini negri din Banat.

Plaja privata amenajata langa apa, cu sezlonguri si umbrele, locuri de relaxare si de joaca, terase pentru fiecare casuta, cu priveliste spre muntii impaduriti care parca ies din fluviu si catre orasul sarbesc de peste el.

Cei care au fost aici chiar vorbesc ca totul e ca un vis: gazdele excelente, comunicative, vesele si zambitoare, curatenie exemplara, iar peisajul si vederea catre apa sunt ireal de frumoase.

REZERVARI AICI

Ok, avem sezlonguri, balansoare, gratare, ciubare pentru a ne racori, un mini teren de fotbal, ne putem plimba cu barcile, putem pescui, ne putem bronza fie pe plaja de care vorbeam mai sus, fie pe sezlongurile din curtea fiecarei casute; iar daca ne nimerim intr-una dintre perioadele cand in Svinita sunt festivaluri locale, atunci sa te tii: festivalul infratirii cu satul sarbesc de peste Dunare - in mai,  festivalul Satelor Dunarene - in iulie; al Smochinului - in august...

Nici nu se pune problema sa nu mancati peste gatit dupa retetele de aici si delicatesele din smochine. Chiar daca este resort cu gospodarire in regim propriu, proprietarii va asigura serviciu de aprovizionare cu produse locale proaspete; lactate si branzeturi bio, peste, legume, fructe si gemuri. Apa este de izvor, asa ca nu va faceti stocuri.

REZERVARI AICI

Va spuneam ca sunt 5 casute individuale, cu spatii mari vitrate cu vedere spre apa, 30 de metri patrati de spatiu si un pat matrimonial. Camere simplu si linistitor decorate.

Baie cu tot ce este necesar, prosoape si cosmetice, televizor, chicineta si ustensile de gatit, aparat de cafea, frigider...  Fiecare casuta are o micuta curte cu mobilier.

Intr-o simulare pentru doi adulti, doua nopti, pretul pe noapte ni s-a parut excelent. Puteti incerca propriile variante aici

REZERVARI AICI

Nu incape indoiala ca totul e frumos aici, dar terasa camerelor e punctul maxim, pe care l-as numi charger. Sa iesim cu un pahar cu vin, ori o cafea, si sa ne tragem energia din uriasul fluviu aflat la cativa pasi de noi, privind la vapoarele si barcile care trec in sus si-n jos, la padurile si muntii ce-i tin umbra in curgerea lui, la luminile ce joaca pe malul sarbesc si a lunii de pe apa. 

Pot sa garantez cu multele nopti si dimineti petrecute privind fluviul, ca ne vom umple sufletul si mintea cu liniste si limpezime. 

Faptul ca aceste casute au balcoane unde putem iesi cu o patura trasa pe noi, in miezul noptii sau cand mijesc zorii, face ca acest loc sa primeasca un milion de puncte!!!

Va incurajam sa incercati o vacanta sau un weekend pe malul Dunarii. Daca va place ideea noastra, va lasam un link spre visare:

Dream Tricule

Sa incercam sa schitam un scenariu al unei vacante aici. Am veni pentru plaja, pentru o cura de peste, pentru un tratament cu peisajul de la balcon. N-am ramane doar aici. Am rupe ritmul cu vizitarea Rezervatiei Naturale Cazanele Dunarii, Parcul National Portile de Fier,  Chipul lui Decebal sculptat in munte, Cheile Cernei, pesterile din zona. Daca ne place sa urcam pe munte, suntem in locul potrivit; exista trasee si varfuri pe care sa ne cataram. 

REZERVARI AICI

Era imposibil ca Dream Tricule sa nu intre in riguroasa lista de pe Yozi.ro cu cele mai bune locuri de cazare din Romania. Pe langa frumusetea locului si amplasamentul perfect pe o spinare a malului Dunarii, a casutelor spatioase si confortabile, cu mini curte proprie, gazdele au primit foarte multe laude despre disponibilitatea si ospitalitatea lor. 

Suntem obisnuiti sa cautam vacante in tara, in zonele consacrate: in statiuni montane, in zona manastirilor, la mare ori delta. Noi va propunem sa incercati si o aventura intr-un loc cu mai putin marketing, avand convingerea ca dupa ce veti pleca de aici, veti spunea ca a fost un VIS.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: pagina de facebook Dream Tricule;

fantasticulbanat.com