Fronius Residence din Sighisoara

 

Azi suntem in inima cetatii Sighisoara. Pornim din Piata Cetatii catre celebra Scara Acoperita ce urca la Biserica din Deal; dar ne oprim pe partea stanga, la nr 13, caci ne atrage atentia o placuta pe care scrie Fronius Residence. Dar mai ales ne atrage atentia o inscriptie foarte veche, in limba latina, despre care am aflat ulterior ca a rezistat celebrului incendiu ce a mistuit cetatea in 1676.

Este o cladire istorica, precum toate cele existente aici. Intram si dam binete, cu speranta ca vom descoperi ceva deosebit. Asteptarile ne sunt rasplatite. Cum trecem de porti pasim intr-o oaza de liniste, gazda ne surade cu bunavointa si ne pofteste sa descoperim intreaga cladire, o adevarata perla medievala. Este o cladire ce dateaza din anii 1600. Peste tot unde intoarcem privirea sunt crampeie de istorie, pasim chiar pe o portiune de podea din sticla securizata, prin care putem zari ziduri stravechi. Peretii sunt incarcati de emotia vremurilor trecute, piatra se imbina armonios cu lemnul masiv si tesaturile bogate, atmosfera este nobiliara si impunatoare. Din loc in loc se dezvaluie privirii picturi originale, obiecte restaurate, arcade din piatra sculptata, parca pasim in secolul XVII. Insa totul este adus cu pricepere in zilele noastre, prin inserarea elementelor moderne ce ne fac traiul mai bun, trebuie sa recunoastem... internet, bai cu cele trebuincioase, televizor, aer conditionat, minibar…

REZERVARI AICI

Fronius Residence are 11 camere duble, fiecare cu propriul stil, dat de dimensiuni si decoratiuni.  Paturile sunt king size si au lenjerii de buna calitate; fiecare camera are cate un coltisor de relaxare, cat de mic, fie si doar o masuta cu oglinjoara. Draperii bogate cad in falduri si confera intimitate, baile sunt generoase, cu marmura si materiale naturale, cu articole cosmetice de toate felurile, papuci, halate, prosoape.

NImic nu ne deranjeaza, suntem constienti ca ne aflam intr-o cladire istorica, totul poarta patina timpului, dar in acelasi timp zarim la indemana elemente esentiale pentru confort contemporan.

REZERVARI AICI

Vizitam si fosta pivnita a casei, unde astazi este amenajat un bar doar pentru oaspetii cazati. Alaturi, se afla sala pentru mic dejun (inclus in tariful de cazare).

Curtea interioara este plina de verdeata, cotloane cu locuri de relaxare, cu siguranta toti cei care se cazeaza aici vor gasi cate un refugiu dupa propriul gust.

Ne atrage balconul lung ce face legatura intre camere. Este umbros, cu vita de vie si flori si este multa liniste. Avem pornirea sa pasim incet si cu grija, sa nu calcam pe timpul ce sta incremenit special pentru noi, calatorii…

REZERVARI AICI

Am intrebat gazdele si va spunem ca turistii cazati beneficiaza de multe facilitati: au la dispozitie serviciu de spalatorie-curatatorie, contra cost; la fel si transfer de la si catre aeroport/gara; se poate solicita mic dejun special, adaptat diferitelor regimuri alimentare. Parcare pentru motociclete in curtea interioara; pentru masini, sunt locuri publice amenajate in special pe inelul ce inconjoara cetatea.

Daca ajungeti in Sighisoara si vreti sa innoptati in inima cetatii, intr-un decor nobiliar medieval, Fronius Residence nu va va dezamagi. Este o resedinta autentica, ce impleteste stilul vechi de peste 400 de ani cu cel contemporan; o resedinta de 5 stele ce te face sa visezi la vremurile cu printese si cavaleri…

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: fronius-residence.ro; sighisoaraonline.com