Un resort in stil autentic maramuresean, la 30 km de Bucuresti

 

Aproape de Bucuresti, cam la 30 km distanta, pe malul lacului Snagov, am descoperit un loc de poveste. Cu adevarat o poveste a bunicilor si strabunicilor nostri din zona Maramuresului. Veti vedea exact despre ce vorbim, o luam pe indelete ca sunt multe de povestit. Deocamdata va spunem ca am poposit in GRADINA VLAHIIA  

REZERVARI AICI

Este un complex ce se intinde pe o suprafata de 4 hectare si cuprinde cazare traditionala in 4 case stravechi maramuresene. Apoi, avem restaurant si pizzerie, sala de conferinte, atentie…o ferma de animale, o casuta transformata in Muzeul Taranului Maramuresean si alta incinta straveche transformata in capela si Muzeu al Icoanelor! Nu lispesc din peisaj locul de joaca pentru copii, un mic iaz cu pesti si propria gradina de legume, sursa bogata pentru camara de toamna!

REZERVARI AICI

Va prezentam 2 dintre casele maramuresene care ofera cazare in stil traditional. Proprietarii au reusit sa stramute bucata cu bucata, case autentice din Maramures. Le-au restaurat si le-au amenajat astfel incat autenticul stravechi sa intalneasca firesc modernismul si sa ofera conditii de cazare deosebite, Fiecare casuta este denumita dupa satul de unde au fost aduse.

REZERVARI AICI

In fiecare casa exista cate 4 camere ce poarta nume romanesti de femei de prin parftea locului; fiecare are baie proprie, internet, TV si aer conditionat.

Le prezentam la intamplare, toate sunt incredibil de frumoase si merita sa dati un tur prin toate, daca ajungeti cumva acolo.

REZERVARI AICI

Incintele sunt atent amenajate astfel incat sa pastreze atmosfera straveche si sunt decorate cu obiecte autentice, bunuri de familie adunate in timp si pastrate cu mare grija: ii si costume populare, stergare si icoane, diverse unelte folosite in gospodariile maramuresene acum mai bine de 100 de ani.

REZERVARI AICI

Ne aflam intr-un complex turistic foarte bine gandit sa ofere o atmosfera variata si autentic romaneasca. Pentru aceasta, a fost amenajat un Muzeu al Taranului - in cea mai veche dintre casutele maramuresene. Acest colt pastrator de traditii este imbogatit zilnic cu tot felul de obiecte: razboi de tesut, opinci, costume populare, unelte de scarmanat lana sau folosite in gospodariile maramuresene.

REZERVARI AICI

Inedit ni se pare faptul ca s-a amenajat o mica bisericuta, copie fidela a Manastirii Dintr-un Lemn din judetul Valcea. Originalul dateaza inca de la inceputul sec XVI, puteti afla mai multe detalii aici. In Gradina Vlahiia gasim o colectie de peste 100 de icoane si picturi direct pe peretii din lemn.

REZERVARI AICI

O atractie din Gradina Vlahiia este ferma! In special copiii sunt incantati! Acestia pot calari ponei, pot interactiona cu animale, prilej de mare bucurie.

REZERVARI AICI

Ferma cuprinde si o zona foarte bine intretinuta, cu sere si gradini de legume de unde se culeg roade toamna si se umple camara proprie: zacusti, zarzavaturi proaspete, sosuri, muraturi, dulceturi. Toate sunt mai apoi folosite la prepararea mancarurilor din restaurant. Oaspetii sunt incurajati sa ia parte la pastrarea obiceiurilor, prin organizarea de picnicuri in livada, mese in aer liber, prepararea mancarurilor la ceaun pe foc  de lemne, pomana porcului, prepararea branzeturilor si a smantanii etc.

REZERVARI AICI

Sa nu uitam de micul iaz cu pesti din incinta, de plimbarile cu trasura sau caruta, pescuit sau plimbari cu barca pe lacul Snagov, de tururile organizate catre Manastirea Caldarusani si Manastirea Snagov.

REZERVARI AICI

Iar daca vreti sa va indepartati putin, fie alegeti Bucuresti, fie va opriti la Edenland Park (aflat la 9 km departare) fie la Therme Bucuresti ( 14 km).

Pentru cei care sosesc din afara tarii, cel mai apropiat aeroport este la 17 km, Henri Coanda din Otopeni.

Daca v-au convins pozele si detaliile, iata aici un link unde puteti face rezervare.

Mai zabovim un pic, sa descoperim detalii incantatoare:

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: gradinavlahiia.ro