Haita Land by Epitet

 

Impatimitii de trasee montane si aventura vor recunoaste imediat acest loc, sigur au auzit sau au ajuns macar o data aici. Iar cei care doresc un loc retras, dar retras cu desavarsire, acum au ocazia sa afle despre aceasta zona uimitoare! 

Suntem la hotarul de apus al Bucovinei, in Comuna Șaru Dornei din Muntii Calimani; mai precis in satul Gura Haitii, situat la aproximativ 25 de km de Vatra Dornei. De aici din sat este si punct de plecare pe mai multe trasee turistice de ascensiune a Varfului Pietrosu.  

Toata zona este impresionant de frumoasa, cu 7 sate dispuse pe cursul unor parauri de munte. Natura si biodiversitatea sunt foarte bine conservate aici, astfel ca daca ajungeti prin zona, nu este exclus sa zariti plante sau animale ocrotite prin lege. In iunie puteti admira spectaculoasa inflorire a Smârdarului - Bujorul de Munte, cand versanti intregi se coloreaza in roz, intr-o explozie florala.

Si pentru ca spuneam la inceput ca ajungem intr-un loc cu adevarat retras, punem in functiune gps-urile. Din drumul judetean asfaltat se urca direct pe versant. Drumul este un pic in panta iar cand am fost noi in zona, era pietruit. Pare usor abrupt, dar am urcat bine cu o masina mica, pana la cabana 

Haita Land by Epitet

REZERVARI AICI

Locatia nu este total izolata, dar la distanta suficient de mare de alte case dispuse oricum razlet, astfel incat ai senzatia ca te afli singur pe acoperisul lumii. Aici nu poti decat sa te opresti din tot si sa te cufunzi in uimirea naturii, in maretia muntelui si imensitatea cerului.

Chalet-ul este modern construit, amenajat in stil nordic minimalist si foarte bine compartimentat. Astfel ca in 75 de metri patrati incape un living foarte vitrat, baie cu cabina de dus, o chicineta utilata, iar pe o scara interioara se urca spre zona de dormit, cu doua saltele extra largi, unde incap lejer 4 persoane. Capacitatea maxima este insa de 6 persoane, caci si canapeaua din living este extensibila.

REZERVARI AICI

Daca vrem sa nu batem drumul prea des si sa ramanem doar aici, avem totul la indemana in chicineta, doar sa urcam cu provizii.

Masina de spalat vase, cuptor cu microunde, cafetiera, frigider; facilitati de calcat, baia cu articole cosmetice incluse; tv cu ecran plat, dvd si cd player, carti; terasa mobilata; conexiune la internet prin wi fi.

REZERVARI AICI

Nu sunt multe de spus despre Haita Land Chalet. E de venit aici, ca sa simti cu adevarat locul. Indiferent ca stai afara pe terasa, pe canapeaua din living sau sus pe saltele, privelistea este uluitoare. Este o cabana ce iti ofera posibilitatea sa te rupi total de orice, sa iti tiuie urechile si sa iti vibreze sufletul de atata frumusete.

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto:  pagina de facebook Haita Land