Hanu’ lu’ Cobâlă din Maramures

 

“Maramures, tara veche...... Cu oameni fara pereche….

Cine calca al tau plai...... Zice ca esti rupt din Rai…”

Am ajuns la granita dintre Tara Maramuresului  si Tara Lapusului. Si ne-a luat tipuritu’ de-atata frumusete si mandrete de zona, cu oameni inimosi si primitori!

Din comuna Budesti, pornind spre Cavnic, unde ajungem la partia de ski Icoana (cam in 5 km), pe partea dreapta a drumului ni s-a ivit in cale o mandrete de han! La prima vedere, ne ducem cu gandul la o bisericuta traditionala, caci arthitectul care a ridicat aceasta agropenisune este chiar arhitectul Manastirii Barsana!  

Zic sa ne tragem sufletele si sa ne-asezam la odihna. Si-avem locul perfect, Hanu’ lu’ Cobâlă

REZERVARI AICI

8 camere duble twin sau matrimoniale, in unele se poate adauga si pat suplimentar;  restaurant propriu si crama; pastravarie si rausor direct in curte si-o panorama superba catre muntii Gutai si Lapus.

Camere aerisite si foarte curate, asternuturi din bumbac, bai proprii cu articole cosmetice de baza.

REZERVARI AICI

Avand Rausorul ce curge chiar prin curte si-o apa limpede si rece, de munte, gazdele au amenajat o adevarata pastravarie. Pestele proaspat este preparat zilnic in restaurantul propriu.

Avem, asadar, pastrav direct de la sursa si multa mancare gustoasa, traditionala, preparata cu pricepere de fete mandre din sat si de-o socacita renumita. Coaste si pastramioare, mamaligute si burduf, sarmale, hribi de pe muntele Gutai, paine coapta pe vatra, papanasi si clatite cu afine de padure, placinte cu branza proaspata de vaci; sa nu uitam de horinca de prune! Se mananca sanatos si pe saturate, calatorul este omenit cum se cuvine, ca asa-i traditia locului.

De la Hanu’ lu’ Cobâlă se ajunge usor la partia de ski din Cavnic dar si la Manastirea Barsana, la bisericutele de lemn Josani si Susani. Cimitirul Vesel din Sapanta este la aproximativ 50 de km iar in statiunea Ocna Sugatag se ajunge in mai putin de 15 km. Va recomandam si o plimbare cu Mocanita din Viseu de Sus (cam 60 km pana la ea).

Daca drumurile va poarta prin Maramuresul istoric, va lasam link catre Hanu’ lu’ Cobâlă, in caz ca alegeti sa popositi pentru o noapte sau pentru intreaga vacanta.

 Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: hanulucobala.ro