Hotel DADA Termal, pe Valea Oltului

 

Cu siguranta multi ati trecut macar o data prin statiunea Calimanesti-Caciulata, fasie de-a lungul malului raului Olt, la 18 km de Ramnicu Valcea si cam 80 km sud de Sibiu.

Sunt foarte multe de spus despre aceasta zona, cred ca ar merita mai mult “bagata in seama” si un renume cel putin cat au statiunile de pe Valea Prahovei. Atuul ei nu il constituie neaparat frumusetea locului, caci zona nu este cea mai pitoreasca si moderna din tara; mai degraba, ea are insemnatate prin curele balneare, prin bogatia in izvoare minerale si ape termale, adevarate medicamente.

Sunt aici peste 2000 de locuri de cazare, 20 de piscine in aer liber, peste 6000 de proceduri balneare ce se practica zilnic, in centre specializate. Peste jumatate din suprafata statiunii este impadurita.

Calimanesti are un climat lipsit de contraste termice, iar acest lucru face ca statiunea sa fie vizitata tot timpul anului.

REZERVARI AICI

Am descoperit aici un mini hotel tare dragut, in mijlocul statiunii. Accesibil, curat, modern decorat, cu piscina exterioara si sauna, un hotel ce aduna constant aprecieri pe internet si a ajuns deja la un scor de 9,3 puncte

HOTEL DADA TERMAL

REZERVARI AICI

Sunt  24 de camere, in total 60 de locuri de cazare, dispuse in duble matrimoniale, triple, camere de familie si suite. Toate au bai proprii cu prosoape si articole cosmetice, TV LCD, wi fi gratuit, minibar, paturi matrimoniale king-size. Camerele de familie si suita au si zona de relaxare cu canapea si fotolii.

REZERVARI AICI

Piscina este cu apa termala, deschisa tot timpul anului si are acces atat din interior cat si din exterior. Este amenajata si o mica zona de plaja privata, pentru sezonul cald.

REZERVARI AICI

Hotelul nu are restaurant propriu zis, trebuie asadar sa luati masa “in oras” 🙂  Dar este amplasat langa multe restaurante si terase. De exemplu, o pizza excelenta, cu vestitii carnaciori oltenesti, puteti manca la Terasa Camelot, amplasata pe faleza Oltului. Este foarte populata, uneori necesita rezervare pentru a fi siguri ca gasiti loc la masa; meniul este foarte diversificat si preturile moderate.

REZERVARI AICI

Daca ajungeti in zona si doriti sa vizitati si imprejurimile, aveti Manastirea Cozia, Castrul Roman Arutela, Schitul Ostrov (prima manastire de maicute atestata in zona), Manastirea Stanisoara, defileul Vaii Oltului. Puteti da o fuga si la cascada Lotrisor - o cadere de apa de aprox 30 metri; interesant la aceasta cascada este ca nu natura a zamislit-o, ci omul in anii ’70, cand a fost refacut drumul forestier și paraul a fost deviat printr-un tunel sapat in stânca. 

Daca sunteti cu masina si va aventurati intr-o plimbare de aproximativ o ora, cam la 75 km departare aveti partia de ski de la Vidra, cu telecabina, teleski si telescaun. Iar mai aproape, la 34 de km, puteti vizita Salina Ocnele Mari.

In 200 de metri de hotel este Cozia AquaPark - 11 bazine interioare si exterioare; incinta incalzita; 8 tobogane exterioare si 2 interioare; 1400 de sezlonguri; restaurant cu autoservire.

Daca va tenteaza Hotelul DADA Termal, lasam aici un link unde puteti verifica disponibilitatea.

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: hoteldadatermal.ro; facebook