Vinalia – Conacul din Ceptura

 

Drumul Vinului din judetul Prahova este un traseu de cativa zeci de kilometri, care reediteaza un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit in Antichitate de negustorii romani care strabateau Europa. Este interesant de parcurs, in special pentru cunoscatori si pasionati; in decurs de 2-3 zile pot fi vizitate crame renumite ale zonei, toate facand parte din podgoria Dealu Mare - patria vinurilor rosii din Romania si cea mai compacta zona viticola a tarii.  Traseul este presarat cu numeroase conace vechi, manastiri medievale, obiective turistice, muzee si crame. 

Pe acest traseu se afla Vinalia - Conacul din Ceptura.

REZERVARI AICI

Fie ca sunteti in trecere, strabatand Drumul Vinului, fie ca popositi direct pentru cateva nopti, aici va veti desprinde total de oras si de agitatie; puteti degusta cele mai bune vinuri si bucate traditionale muntenesti,; puteti face excursii de-o zi la Bisericuta din Deal sau la Tabara de Sculptura Magura, puteti vizita Conacul Bellu din Urlati - un muzeu care adaposteste un patrimoniu mixt de arta plastica și decorativa, carti rare in editii de lux, picturi din secolul al XIX-lea, icoane și arme din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. 

REZERVARI AICI

In total, sunt 20 de camere la Conacul din Ceptura, duble si triple. Toate au un design minimalist, mobilier simplu si elegant, bai proprii cu vedere spre camera, cu articole cosmetice incluse, uscator de par si prosoape; wi fi gratuit, tv cu ecran plat si decoratiuni tematice: corpuri de iluminat din sticle vechi, cercuri si doage de butoi. Unele camere au aer conditionat.

Conacul are si o piscina exterioara care functioneaza sezonier, sauna, o sala de fitness si restaurant propriu. Meniul este din bucataria traditionala locala dar si internationala, micul dejun tip bufet este inclus in pretul cazarii.

REZERVARI AICI

REZERVARI AICI

Se asigura parcare gratuita, iar contra cost, transfer de la si catre aeroport, cel mai apropiat fiind Henri Coanda Otopeni, la 52 de km departare.

In Crama Conacului se organizeaza degustari de vinuri si branzeturi fine romanesti si de aici va si puteti achizitiona dupa pofta inimii, o sumedenie de vinuri, inclusiv din productia proprie.

Conacul din Ceptura va poate oferi un alt tip de experienta, o deconectare de la cotidian, timp de calitate petrecut cu prietenii si o colectie de vinuri exceptionale.

Puteti afla detalii sau verifica disponibilitatea de cazare aici

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: vinaliaceptura.ro