Cea mai bună cazare din Săpânţa

 

Daca veti ajunge in Maramures, probabil ca veti avea pe lista vizitarea Cimitirului Vesel si a Manastirii Peri. Daca va stabiliti "cartierul general" in Sapanta, avand in vedere ca si fabuloasa manastire Barsana se afla la maxim o ora cu masina, va indemnam sa trageti la Conacul Vesel, pentru o lista  lunga de avantaje: in primul rand pentru ca este cel mai bun loc din Sapanta! Toate interioarele sunt spatioase, cu toate facilitatile unui hotel luxos. Se mananca bine de tot si mult de tot, gatit doar pentru cei cazati, evitandu-se o aglomerare neplacuta. Dar cel mai mare avantaj este ca va puteti sfatui cu proprietarii ce sa se gateasca. In spate, o curte mare si ingrijita cu loc de joaca pentru copii. Gazdele au mult umor si sunt foarte calde. Cimitirul Vesel este in diagonala, in doi pasi, iar Manastirea Peri in cateva minute cu masina. 

In restaurant, pe holuri, in camere, veti gasi "tablouri" facute din compozitii de elemente traditionale, cu indemnuri scrise cu multa veselie, despre ce asteapta gazdele de la noi, daca le intram in casa:

" Beti, mâncaţi pe săturate! Mai bine maţe crăpate decat bucate aruncate!"; "Beţi, mâncaţi, strângeţi in braţe, astea-s a noste in viaţă, vine vremea a îmbatrâni, la nimic nu iţi pofti"

Poate ca nu pentru toate indemnurile veti fi pregatiti - pomenesc si ceva de pus pe facut copii 🙂  dar majoritatea reflectiilor au, pe langa umor si teme la care sa te gandesti.

REZERVARI AICI

 

Tehnic, pe repede

Daca dati click aici, o sa ajungeti la un articol de unde va puteti lua rapid informatiile de baza; numar de camere, despre mancare, pozitionare si multe foto.

Aici privim Conacul Vesel din unghiul experientei noastre: ce am mancat noi, in ce camera am stat noi, cum am perceput gazdele. 

Pe repede, va spunem ca este un conac cu aer de hotel, amenajat modern, cu mult bun gust. Camerele au terasa si sunt mari, paturi matrimoniale sau twin, saltelele sunt confortabile, baile au prosoape si cosmetice incluse. Pentru familii sau pentru cei care prefera spatiile mai mari, la ultimul etaj sunt 2 apartamente cu dormitor si living, ce au canapele extensibile.

Micul dejun este inclus, iar pentru cina discutati cu gazdele.

Drumul

Conacul se afla chiar in oras, iar drumurile pana aici sunt asa cum le stim. Orasul nu este unul turistic, e chiar dezamagitor. Dar chiar si asa, cele doua atractii despre care am pomenit va vor aduce si aici. Si atunci, mai bine trageti intr-un loc placut, unde se mananca excelent si sunteti bine primiti. Oricum, hărţile gps ne vor opri masina chiar in parcarea privata.

REZERVARI AICI

Stil 

Cele 4 stele reflecta corect confortul oferit de Conacul Vesel. Apartamentele si camerele duble sunt amenajate in stilul hotelurilor luxoase, folosindu-se mochete moi pe jos, televizoare cu diagonala generoasa, aer conditionat, draperii mari ce opresc lumina afara. Fotolii, iluminat discret cu lampi elegante, prize si intrerupatoare la pat, birou si acces wireless la internet. 

Restaurantul si receptia au decor inspirat din Maramuresul traditional, folosindu-se mult lemn in amenajare, dar si elemente decorative ca farfurii, ştergare si perdele ce au dantele si motive nationale brodate.

Exteriorul, in combinatia de cladire moderna din piatra, cu balcoane din lemn cu insemne locale, domina placut cladirile din Sapanta. Practic este imposibil sa nu remarci acest conac.

REZERVARI AICI

Camera in care am stat

Am avut noroc si am prins liber unul dintre apartamente. Daca sunteti in vacanta cu copiii, nu vedem o recomandare mai buna. 

Imens! Deschizi usa cu cardul si in fata se intinde un hol lung. In stanga cum intri, dormitorul cu plafoanele inclinate, pentru ca suntem la mansarda. Larg, cu pat matrimonial, birou si scaun, dulap pentru haine - in care vom gasi halate de baie. Minibar generos aprovizionat, tv, aer conditionat, mocheta in tot apartamentul. Urmatoarea usa la stanga te duce la baia cu suprafata mare. Cabina de dus cu masaj, prosoape si articole cosmetice. In fata se deschide un living imens. Canapea extensibila si fotolii, televizor mare, aer conditionat, cana pentru prepararea de ceaiuri sau ness. De aici se ajunge pe o terasa larga, cu fotolii si masa. 

Nu putem zice cu precizie, dar macar 70 de mp tot avea apartamentul. Un confort pe care il cautam in vacante. Ne simtim bine si in camere mai mici, dar ramanem fani declarati ai spatiilor mari si luminoase.

REZERVARI AICI

Spatiile comune

Noi am fost in vizita vara. Cina am servit-o pe terasa. E un loc umbros si racoros, amenajat foarte placut intr-o livada, cu alei din piatra amplasate pe un gazon scurt, cu mese si banci din lemn, cu un micut acoperis. Un iluminat modern, cu ghirlande de becuri la vedere. Micul dejun l-am servit in restaurantul din interior, un alt spatiu comun. O bijuterie ca amenajare, o compozitie incantatoare intre modern si traditional. Daca poposesti mai mult aici, un micut loc de joaca tine copiii ocupati chiar sub ochii tai. O surpriza se afla in spate. O curte mare, comuna cu casa parinteasca, loc de joaca, o bucatarie de vara din caramida, cu cuptor si gratar, mese, scaune si banci sa nu te mai lasi dus. Acest loc a fost neasteptat. Eram foarte multumiti cu terasa din livada, dar aici va fi probabil cel mai populat loc pe timp de vara, unde sa te tragi cu o cafea si o palinca.

REZERVARI AICI

Mancare

Mai tineti minte indemnul gazdelor, facut cu mult umor, de care am pomenit la inceputul articolului? Il reluam aici, pentru ca nu vedem o introducere mai buna, pentru a povesti ce am mancat noi:

" Beţi, mâncati pe saturate! Mai bine maţe crapate, decât bucate aruncate!" 

Micul dejun este bufet suedez si vom avea de unde alege ce sa mancam: legume si fructe; cereale, iaurt si lapte; prajituri de casa; mai multe feluri de branza, inclusiv rulouri din crema de branza cu verdeata; produse traditionale din carne, rulouri de pui, carnati, salamuri, slanina, jumari, vinete pane... Omlete, oua ochiuri sau fierte, zacusca, salata de vinete, icre, dulceturi, unt, cafea si ceaiuri. De toate, cu generozitate.

Desi ne-am dorit sa mancam doar desert la cina, asa ceva este imposibil aici. Nu ca nu permit gazdele, Doamne fereste! Ci pentru ca nu rezisti sa nu incerci si din celelalte. Asa ca un castron urias cu o ciorba delicioasa a aterizat pe masa noastra, alaturi de un bol cu smantana, de statea lingura infipta. Apoi, cu insistente, am sarit peste felul principal, dar nu s-a putut pana nu ne-a fost servit unul dintre cele mai gustoase platouri cu produse traditionale; o slanina divina, o ceafa preparata traditional, feliute de carnat uscat, jumari si doua feluri de telemea cu gust rustic; plus legume. La desert am vrut papanasi si bine am vrut! Un vis! Cand am crezut ca am terminat, ne-au fost aduse gogosi cu dulceata de casa. O, Doamne, nu-i corect!

Chiar ca maţe crapate, pentru ca nimic nu a mai ramas in nicio farfurie!

Noi am stat aici doar o noapte, caci eram in tranzit. Asta explica de ce am iesit vii. In doua zile muream cu burtile pline, pentru ca nu ne-am fi oprit.

REZERVARI AICI

Noi am venit in Sapanţa pentru ca ne-am dorit sa vizitam Cimitirul Vesel si Manastirea Peri. Cum calatorim cu fetele noastre, nu ne place sa le alergam dintr-un loc in altul, doar cu scopul de a bifa atractii turistice.

Am tras la Conacul Vesel pentru ca arata foarte bine. Combinatia perfecta pentru noi este o cazare frumoasa si locuri de vizitat.

Atat de mult suntem atrasi de cazari frumoase, ca in drumurile cu masina in strainatate, de exemplu, in loc sa tragem pragmatic undeva pe autostrada, cand vrem sa ne odihnim o noapte, noi iesim cativa kilometri pe drumuri secundare si ne oprim la o casa cocheta, cu o curte ingrijita si baloansoare, cu gazde prietenoase si eventual un mic dejun familial.

Am facut aceasta mica marturisire, pentru a explica faptul ca suntem foarte atenti unde ne cazam.

REZERVARI AICI

REZERVARI AICI

Va spunem concluziile noastre despre Conacul Vesel si, daca aveti in plan sa vizitati aceasta parte a Maramuresului, poate ca va suntem de ajutor.

Locul este al unei familii tinere, foarte active si creative. Vor fi mereu in preajma noastra, cu orice nevoie sau informatie. Sunt placuti si prietenosi. Din acest punct de vedere, Conacul Vesel seamana foarte mult cu o pensiune intima.

Cand calatorim, mai ales cu copiii, trebuie sa fim convinsi ca mancam sigur. Ce mananca acesti oameni - care au si ei copii, mancam si noi. Aici ei gatesc dupa ce se sfatuiesc si cu cei cazati; se mananca gustos, gatit de casa, folosindu-se cat se poate, produse de la localnici sau din productia proprie. Nu mai insistam ca se mananca muuuult. Am apreciat faptul ca, desi sunt la sosea si probabil toti cei care ar trece prin Sapanta ar manca aici - pentru ca este clar cel mai bun restaurant, ei gatesc doar pentru cei cazati. Asa, totul este intim si linistit, esti in centrul atentiei si servit rapid.

Curiosi, am intrat si in camerele duble twin si matrimoniale; sunt spatioase, au lumina multa, balcoane, sunt placut decorate, nu mai jos de un hotel de 4 stele. 

E placut, dupa o plimbare, sa te retragi in curtea din spate sau pe terasa din livada.

Incurcata treaba asta, cu recomandarile de cazare. Oricat ai crede ca esti obiectiv analizand calitatea camerelor, diversitatea preparatelor din bucatarie, spatiile de relaxare, curatenia, tot nu ne vom potrivi cu toata lumea.

De aceea, cand facem o recomandare, cel mai mult ne intereseaza cum sunt gazdele. Ei sunt o constanta, dincolo de gusturi. Iar acesti doi tineri, proprietarii de la Conacul Vesel, alearga harnic de colo-colo, au zambete naturale pe chip, iti intind masa cu drag si te primesc ca pe un frate sau o sora. 

Pentru ca i-am intalnit, pentru ca ne-am simtit foarte bine in conceptul creat de ei, de conac modern si vesel, suntem de acord cu unul dintre multele tablouri cu "versuri populare" din casa lor:

"La casa de omenie se pot veseli s-o-mnie

La casa de oameni rai nu se vesalesc nici ei

Cel cu coarne-i intre ei si ii face jucarei"

 

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: yozi.ro; laconaculvesel.ro