Viscri 32 – Casuta Albastra si Hambarul Alb din Transilvania

 

In ultimii ani, Viscri a devenit o destinatie turistica de sine statatoare, punct de referinta al satelor sasesti din Transilvania si loc de pelerinaj pentru turisti din Romania dar si din intreaga lume. Ulitele nu sunt pavate, multe case inca necesita renovari considerabile, viata isi curge firescul ca acum sute de ani; totusi, acest sat a reusit sa urce pe harta turistica a Romaniei, prin munca unor oameni vizionari, care au crezut in visul lor. Un lucru semnificativ este faptul ca toti se pot numi “vecini” cu Printul Charles al Marii Britanii, caci si el are o resedinta aici, in sat. Nu este de neglijat acest aspect, fiind poate cel mai consistent in propagarea vestii ca exista, in inima Transilvaniei, un loc arhaic ce merita pus mai bine in valoare si, evident, vizitat.

Astazi ne oprim la nr 32, in curtea cu Casuta Albastra si Hambarul Alb. In locul ce a devenit casa pentru doi tineri iubitori de frumos si traditii, care au pornit de la zero, abandonand  viata traita in agitatia Capitalei; desi muncesc la fel de mult ca inainte, uneori poate si mai mult, satisfactiile le sunt infinit mai mari.

VISCRI 32

White Barn & Blue House

 

REZERVARI AICI

Forta acestui loc o reprezinta White Barn, restaurantul amenajat in hambar. S-a dus vestea departe-n zari, cum ca mancarea de aici este exceptionala, gatita dupa retete stravechi, adaptate sau reinterpretate, cu gust autentic “de Bunica” si cu ingredinte bio, musai achizitionate de la mici intreprinzatori din sat sau imprejurimi. Nu degeaba White Barn a fost inclus in celebrul ghid gastronomic Gault&Millau Romania!

REZERVARI AICI

Fie ca alegeti o masa din hambarul cu piese de mobilier restaurate, fie ca alegeti umbra unui copac din livada ce se intinde cu generozitate in curtea din spate, gusturile va vor cuceri si vor crea dependenta. Meniul este adaptat in functie de sezon si bazat pe ce procura gazdele din sat, de la micii producatori locali si din ce cultiva in propria gradina.

REZERVARI AICI

Daca doriti un loc de odihna sau casuta de-o vacanta, Blue House este foarte primitoare.

REZERVARI AICI

2 camere incapatoare pot adaposti maxim 6-7 persoane. Se pot inchiria separat, sunt potrivite si pentru cupluri dar si pentru familii cu 1-2 copii. Fiecare camera are propria baie.

Totul este restaurat si refacut cu multa pricepere de catre echipe de mesteri si specialisti. Podelele sunt cele originale, mobilierul este original transilvanean, spatiile nu sunt incarcate in exces. Inca se mai poate zari sculptat in grinzi anul constructiei, 1913.

REZERVARI AICI

Pridvorul casei leaga cele doua camere si a fost usor adaptat; cu o chicineta unde puteti prepara o cafea, un ceai dar si un locsor unde puteti deschide laptopul, daca e musai sa rezolvati o urgenta de pe la munca…

 

 

Vizitele la Viscri trebuie asumate. Caci Viscri este un sat din Transilvania, nu un resort turistic. Si asa trebuie sa si ramana. Venim aici daca tanjim dupa liniste, daca ne e pofta de mancare gustoasa gatita traditional, de cules fructe direct din pom, de plimbari cu caruta pe dealuri; daca ne dorim sa vedem copiii alergand prin colbul de pe ulite sau dupa cirezile ce se intorc seara de la pascut. Venim aici sa ne gasim tihna si sa gustam ruralul in cea mai pura forma, poate doar cu pretentia ca vom fi primiti cu bratele deschise si omeniti cum se cuvine si ca vom trai o experienta cum numai in povestile copilariei am aflat.  

Va incurajam sa nu ocoliti Viscri 32, daca drumurile va poarta prin Transilvania rurala! Este un loc autentic, unde puteti trage doar peste noapte sau puteti petrece o vacanta intreaga -  gazdele vor sti sa va ofere clipe memorabile.

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: viscri32.com;

pagina de facebook Viscri 32 - White Barn and Blue House