Pensiunea Meander – in Baita, Cluj

 

La 35 de km de Cluj, in satucul Baita de langa Gherla, am descoperit un loc armonios, potrivit celor ce tanjesc dupa tihna rurala, dupa viata cu bucate-mbelsugate, dupa natura mereu capabila sa ofere alte si alte tablouri si trairi, in functie de anotimp dar si de starea interioara a calatorului.

Pensiunea Meander

REZERVARI AICI

O pensiune micuta si cocheta, apartinand unei familii pentru care ospitalitatea si traiul in acord cu natura si linistea ce ti-o ofera aceasta, sunt valori puternice.

Totul aici este amenajat cu materiale naturale, modernul este in perfect acord cu rusticul. Mobilierul este din lemn de stejar prelucrat manual iar decoratiunile amintesc de o expozitie de arta plastica.

REZERVARI AICI

Cele 10 camere duble - matrimoniale sau twin, pot gazdui pana la 20 de persoane, fie individual, fie in grup organizat.

Toate camerele au bai proprii cu articole cosmetice si prosoape; tv cu ecran plat; acces la parcare privata gratuita.

Pentru grupurile de minim 10 persoane, se ofera bilete de intrare la sedinte de terapie salina intr-o mina de sare privata, situata la 10 km de pensiune.

REZERVARI AICI

In privinta mancarii, se serveste mic dejun contra cost; pentru restul meselor de peste zi trebuie sa intrebati inainte si sa discutati special cu gazda. Fiind afacere de familie si putini angajati, nu exista un meniu a la carte, trebuie stabilit in ce masura se poate gati zilnic si pentru cate persoane.  

In orice caz, gazda este mama a cinci copii, mereu preocupata de mancarea sanatoasa si acest lucru o ghideaza atunci cand foloseste ingrediente bio si are la baza retete stravechi, pe care le adapteaza pentru a multumi pe toata lumea. Daca ajungeti acolo, nu ezitati sa discutati….

REZERVARI AICI

Daca ramaneti una-doua sau mai multe zile, gazdele organizeaza tot felul de ateliere: de preparat magiun toamna, de copt paine pe vatra, ateliere de gatit in stil traditional, drumetii de recunoastere si cules plante medicinale sau aromatice, sezatori in jurul focului, seri de-ncins gratarele.

REZERVARI AICI

Iar pentru relaxare, contra cost, aveti la dispozitie piscina interioara cu apa calda, functionala tot timpul anului; jacuzzi si sauna.

La parter, un salon cald si primitor, cu semineu si cotloane de relaxare.

In curte, ciubar traditional incalzit cu lemne, un colt amenajat cu gratar, foisor si loc special pentru foc de tabara;  vara, totul este plin de verdeata si flori.

REZERVARI AICI

In preajma, pe o raza de 100 de km, puteti ajunge la Castelul Banffy din Bontida (14 km), la Salina Ocna Dej, bineinteles la Cluj (35 km) sau Targu Mures (75 km). Aveti aeroport in aceste doua orase si puteti solicita transfer, la nevoie.

Semnal slab la telefon, un wi-fi ce nu zboara…dar clipele de decuplare si relaxare merita acest "efort"...

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

Foto: meander.ro