Richis 119, in Comuna Biertan, Sibiu

Apartinand de comuna Biertan, satul Richis este o mica bijuterie a judetului Sibiu si face parte din salba de sate transilvanene ce au intrat in patrimoniul UNESCO. Inconjurat de dealuri terasate, Richis ofera un peisaj deosebit, indiferent de anotimp. In ultimii ani a devenit un punct de atractie pentru multi turisti straini, care revin an de an sa-si petreaca vacantele, ba unii dintre ei si-au achizitionat case traditionale, le-au reconsolidat si chiar s-au mutat aici. Intalnim astazi, localnici de cel putin 10 nationalitati!

Insa cel mai mare aport la faima locurilor acestea, neindoielnic, il aduce constant Printul Charles al Marii Britanii - un indragostit iremediabil de Transilvania! Este cel care si-a achizitionat „palate regale” aici si revine an de an, preocupat de conservarea patrimoniului rural, de imbunatatirea si reinsufletirea satelor transilvanene. Asa s-a nascut si Fundatia Mihai Eminescu Trust, care deruleaza proiecte importante in promovarea turismului cultural si conservarea patrimoniul rural. Sunt peste 13 case deja achizitionate de fundatie, consolidate si introduse in circuitul turistic.

Dintre acestea, astazi vizitam casa de oaspeti

Richis 119

REZERVARI AICI

In vremea comunismului, cladirea a fost sediu administrativ al fermei din sat si mai apoi, gradinita.

Astazi, o mandrete de casa de oaspeti primeste turisti din intreaga lume, in cele 5 dormitoare ale sale.

REZERVARI AICI

Alegand sa veniti aici, puteti experimenta traiul autentic rural, dar in conditii de lux modern: dormitoarele au bai proprii si cele necesare - articole cosmetice, prosoape si uscator de par;  bucataria este complet utilata; o biblioteca generoasa va ofera spatiu suficient unde va puteti pierde printre randurile unei carti sau unde, pur si simplu, va puteti auzi gandurile....

REZERVARI AICI

Interioarele sunt calde si primitoare, cu mobilier si obiecte originale.

Nu veti duce lipsa de internet wireless si alte dotari moderne care, trebuie sa recunoastem, ne fac viata mai usoara si mai frumoasa  …mie imi vine acum in gand expressorul…caci ce inseamna o dimineata reusita, fara o ceasca aburinda cu cafeaaaaaa??  🙂

REZERVARI AICI

Un lucru important de precizat: Casa de Oaspeti Richis 119 functioneaza din aprilie si pana in octombrie.

La momentul rezervarii puteti opta, contra cost, pentru mic dejun si/sau celelalte mese ale zilei, gatite cu iscusinta de cei care au in custodie casuta.

Daca ajungeti la Richis, puteti vizita biserica fortificata evanghelica, puteti face drumetii cu bicicleta sau cu masin,a catre salba de sate-bijuterii din patrimonial UNESCO: Viscri, Malancrav, Saschiz, Crit, Mesendorf; puteti da o fuga la Sighisoara, aflata la 36 km departare.

Noi lasam aici link spre site-ul fundatiei care administreaza casa de oaspeti si unde puteti verifica disponibilitatea de cazare. 

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

 

foto: experiencetransylvania.ro; richisinfo.ro; Richis facebook page