Șura Sasului

 

O frumoasa casa de vacanta, cu o atmosfera puternic saseasca, restaurata cu mare atentie si decorata cu bun gust, folosind obiecte vechi din gospodariile de odinioara; suntem la aproximativ 40 de km de Sibiu si Paltinis, in localitatea Amnașu din Săliște.  

Șura Sasului

Este o casa taraneasca intr-o localitate ce dateaza de la 1309; de altfel, toate casele poarta amprenta vremii si se aliniaza pe ulita satului, turla bisericii evanghelice se inalta discret in departare, iar orologiul adus tocmai de la Viena bate cadentat, in linistea diminetii. Pasim incet pe poarta, peste o granita nevazuta ce ne duce direct inapoi in timp, intr-o atmosfera rustica foarte frumoasa, unde totul este calm, verdele crud al ierbii ne linisteste, gazdele ne asteapta surazatoare in prag.

REZERVARI AICI

Casa se inchiriaza in intregime, are 4 dormitoare duble, fiecare cu baie proprie. Capacitatea maxima este de 10 persoane.

Alt dormitor, alt stil si alta poveste reconstruita. Mobilier pictat, pereti de un alb imaculat, pe care se decupeaza superb barne autentice din lemn.

REZERVARI AICI

La parter, un living generos, pavat cu caramida, loc perfect de relaxare. Canapele comode grupate in preajma semineului, bucatarie utilata modern. De altfel, toate utilitatile acestei case sunt adaptate secolului in care traim, caci ce ne-am face fara sa avem la indemana confortul contemporan si toate accesoriile cu care am fost invatati si de care cu greu ne putem dezlipi?… Totusi, maiestria acestei amenajari este perfecta impletire a vechiului cu modernul, intr-o maniera nederanjanta, dar care sa nu agreseze vizual si, mai ales, sa nu ne priveze de cele necesare pentru a ne simti bine in vacanta.

Asa incat vom avea TV, acces la wi fi, aer conditionat, iar in bucatarie cuptor, plita, prajitor de paine, cuptor cu microunde, cafetiera, masina de spalat vase.

REZERVARI AICI

Iesim sa ne relaxam pe terasa si pregatim gratarul pentru seara. Copiii topaie in voie prin gradina atent ingrijita, totul curge domol, soarele inca ne dezmorteste si ne imbie la leneveala….

Speram ca v-am facut pofta de vacanta si de pornit la drum spre Șura Sasului! ?

REZERVARI AICI

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!