Casa autentica din tinutul svabilor, la 50 km de Timisoara

 

Satul Altringen din comuna Bogda este situat in nordul judetului Timis, cam la jumatatea drumului intre Timisoara si Arad; de fiecare in parte, il despart cam 50 de km. Zona a fost complet parasita in primii ani de dupa ‘89, dar treptat, putinele case au fost readuse la viata; astazi, zona este preferata de multi oraseni, care isi construiesc case de vacanta.

Este o zona rurala banateana, cu case uitate de timp, cu ulite pline de colb, o zona cautata de amatorii de drumetii si ciclism. In mijlocul acestui sat si-a gasit rostul CASA ALTRINGEN.

Receptia pensiunii se afla in vechea casa ce dateaza din 1773, restul resedintei fiind construit din temelie si amenajat in cel mai autentic stil svab.

Capacitatea de cazare este de 22 de locuri, distribuite in camere single, duble si apartament. Exista o sala de mese eleganta si diferite alte interioare in care se organizeaza intalniri, ateliere, reuniuni.

Totul respira liniste si tihna.

Dar cum secolul in care traim isi pune amprenta pretutindeni, nu putem fi chiar rupti de realitate, acolo 🙂 exista wi-fi in locatie si, desigur, televizor 🙂

Cei ce calca pragul acestei pensiuni vor avea parte de o adevarata experienta culinara; gazdele pregatesc zilnic bucate traditionale romanesti sau cu influente sarbesti, nemtesti. Din livada proprie se culeg fructe numa’ bune pentru dulceturi artizanal preparate chiar in bucataria pensiunii; gradina ofera tot soiul de mirodenii care imbogatesc gusturile si rafineaza simturile.

Asadar, pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta intreaga sau doar cateva zile departe de orice agitatie si stres, CASA ALTRINGEN este o varianta placuta si imbietoare. Pentru ca te ademeneste cu parfumul vremurilor de altadata din comunitatile de svabi din Banat, cu mancarurile lor traditionale, te lasa sa lenevesti ore intregi pe iarba moale si sa gusti din tihna vietii la tara.

 

 

Prin imprejurimi puteti cutreiera pana la Cetatea Soimos - atestata documentar din anul 1278; puteti afla detalii despre ea, aici

Sau puteti da o fuga la Basilica Maria Radna, pentru ca este principalul loc de pelerinaj al comunitatii romano-catolice din Timisoara.

Pentru rezervari la CASA ALTRINGEN puteti accesa acest link

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: casaaltringen.ro