Valea Verde Resort – in satul Cund, langa Sighisoara

CUND este un satuc din comuna Bahnea, judetul Mures, situat la 30 de km de Sighisoara si aprox 45 km de Targu Mures.  Este o oaza de liniste in inima Transilvaniei, o asezare cu doar cateva case imprejmuite de dealuri si cu putin peste 180 de locuitori.

Ei bine, acest satuc incremenit in timp a vrajit o familie de nemti stabilita de mai multi ani in Romania; au achizitionat cateva case, le-au reconditionat si le-au unit sub numele

VALEA VERDE RESORT

Daca va doriti o vacanta sau doar un popas pe meleaguri transilvanene, intr-un complex ce pastreaza elemente traditionale originale, unde fiecare oaspete este tratat cu insemnatate si unde veti avea parte de un adevarat festin culinar, iata unde puteti sa va cazati:

REZERVARI AICI

Exista:

o cladire principala - cu 4 apartamente si un lounge comun;

 4 casute individuale - pentru cei care doresc mai multa independenta si intimitate.

mai multe apartamente amenajate in sat (vreo 15 la numar)

Apartamentele din cladirea principala au fiecare intrare proprie si terasa spatioasa si sunt amenajate simplu dar elegant, astfel incat sa asigure tot confortul necesar: mobilier din lemn masiv, sobe traditionale cu lemne, post pentru preparare cafea sau ceai, TV, DVD player, wi-fi, bai modern amenajate.

REZERVARI AICI

Casele sasesti renovate sunt situate la aprox 400 metri de cladirea principala si de restaurant.

REZERVARI AICI

Primul lucru care ramane intiparit in minte, legat de Valea Verde Retreat, este: trufa! Trufele au devenit, practic, o emblema, deoarece proprietarii organizeaza frecvent in lunile de toamna-iarna, adevarate vanatori de trufe, prin padurile dimprejur.

REZERVARI AICI

Mancarea la Valea Verde Retreat se asigura contra-cost, inclusiv micul dejun.  Acesteia i se acorda o importanta aparte, mesele fiind transformate in adevarate delicii culinare, deoarece proprietarul are si aceasta preocupare, catre gastronomie. Iar truda si pasiunea pentru gourmet au fost rasplatite si cu un important premiu international: in 2011 li s-a acordat blazonul “Chaîne des Rôtisseurs” - o societate gastronomica internationala fondata la Paris, in 1950 si considerata cea mai veche din lume.

Asadar, restaurantul este la loc foarte apeciat in cadrul complexului, mai ales prin prisma pasiunii pentru gatit, a proprietarilor.

REZERVARI AICI

Pe langa rasfat culinar, oaspetii pot avea parte si de sesiuni de relaxare la micuta sala de fitness din cadrul complexului; sau optand pentru pachete ce includ masaje revigorante.

Iar daca va cazati, nu este exclus sa nimeriti direct in miezul unui eveniment deosebit, caci la Valea Verde Retreat se organizeaza periodic concerte camerale, degustari de vin, brunch-uri  si picnicuri; sau, antamate din timp,  reuniuni, f multe evenimente private si corporate; nunti, ateliere de tamplarie traditionala sau alte mestesuguri, cursuri de picture, workshop-uri de gatit etc. 

REZERVARI AICI

Ce puteti vizita in imprejurimi: 

Satul Biertan - care face parte dintre primele așezări germane de sasi din Ardeal 

Biserica fortificata din Satul Biertan - aflata in patrimoniul UNESCO din 1993

Orasul Sighisoara

Malancrav - un sat izolat devenit obiectiv turistic dupa desele vizite ale Printului Charles al Marii Britanii.

Crama Villa Vinea, aflata la 18 km distanta; aici se pot degusta vinuri deosebite

Daca alegeti sa petreceti si in resort, va puteti bucura de multa liniste si relaxare in gradina, pe sezlonguri, langa iaz; sau va puteti delecta cu o carte din impresionanta biblioteca din incinta.

Daca prezentarea noastra v-a convins, puteti verifica disponibilitatea aici

La final, va enumeram doar cateva dintre distinctiile primite de aceasta locatie pe parcursul anilor si apoi va lasam sa va delectati cu cateva poze de la festinurile culinare organizate acolo.

Blazonul pentru excelenta, din partea societatii gastronomice Chaîne des Rôtisseurs

Dolphin Award pentru excelenta in Ospitalitate - 2014

Premiul “Best Resort” din partea Fashion TV - 2015

“Best Guesthouse in Romania” din partea TopHotel - 2017

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: valeaverde.com