Zabola Estate Transylvania

 

La aproximativ 7 km de Covasna, o proprietate privata uimitoare, deopotriva casa de oaspeti dar si de locuit pentru proprietari - intr-o cladire separata. Spunem uimitoare pentru ca sunt 500 de hectare cu padure, pajisti si pasune, 2 castele, un vechi hambar transformat in mini-hotel cu 6 camere, dependinte, o cabana de vanatoare self service (am scris despre ea aici); apoi gradina in stil englezesc - cu o suprafata de peste 50 de hectare, 2 lacuri, 4 iazuri cu pesti, pavilioane, terase, alei de promenada, sauna in mijlocul padurii etc..

Iar padurea este habitat pentru nenumarate vietuitoare: cerbi, ursi, porci mistreti, iepuri, vulpi, lilieci, veverite, bufnite si vulturi, pasari salbatice. Uimitor, cu-adevarat! De altfel, daca veti ajunge aici, veti avea posibilitatea sa stati la panda, in cadru organizat, pentru a surprinde trecerea caprioarelor sau ursii in habitatul lor firesc. Bineinteles, proprietarii acorda oaspetilor acces la toate acestea intr-o maniera organizata si cat se poate de prudenta.

Va invitam sa pasiti pe domeniul  Zabola Estate Transylvania.

REZERVARI AICI

Proprietatea apartine nobililor maghiari Mikes. Istoria familiei este impresionanta! Daca aveti curiozitate, puteti citi multe detalii aici. Pe scurt, in 1949 domeniul a fost nationalizat si proprietarii alungati; in deceniile urmatoare, aici au functionat Gospodaria Agricola de Stat, orfelinat, sanatoriu, scoala… In 2005, urmasii familiei Mikes au reusit sa recupereze domeniul si s-au apucat de reconstruirea lui. Astazi sunt aici doua castele, mai multe case de oaspeti - in parc si in gradina, restaurant….

Zabola este astazi printre putinele domenii istorice in care inca mai traiesc descendentii familiei care l-au cladit. Daca drumurile va poarta acolo, nu este exclus sa va intalniti cu proprietarii, oameni deosebiti pe care ii veti recunoaste cu siguranta dupa prestanta si noblete, purtate cu modestie si condescendenta.

Noi va prezentam Zabola in ansamblu, astfel incat sa va puteti face o idee si sa porniti la drum catre un loc ce va poarta inapoi, in vremuri nobiliare.

REZERVARI AICI

In primul rand, sa amintim cele 2 castele, legate intre ele printr-un tunel ce astazi este crama domeniului. Aici sunt mai multe camere duble twin sau matrimoniale.

 The Machine House” are 6 camere cu suprafete generoase, superb amenajate, bai proprii.

Draperii bogate cad in falduri pe podeaua din lemn masiv, texturi pretioase, tablouri de colectie, mobilier din lemn masiv, candelabre, obiecte vechi ce au apartinut familiei, oglinzi reconditionate, locuri de relaxare si odihna, canapele si fotolii ample. Cam acestea sunt notele generale de design, prezente in toate interioarele.

Prezenta semineului in unele camere da o nota de confort si intimitate.

REZERVARI AICI

The Old Saddlehouse” este un apartament generos, situat intr-o cladire chiar la intrarea in parcul castelului, foarte aproape de vechile grajduri. Poate primi confortabil 8 persoane, este format din 3 camere duble si una twin. Semineu, CD player, colectie ampla de dvd-uri, este alegerea potrivita pentru familii mari sau un grup de prieteni.

REZERVARI AICI

“The Garden House” este fosta casuta a gradinarului, simplu decorata si poate gazdui maxim 5 persoane. Este perfecta pentru o familie care se poate relaxa intr-o camera dubla, una twin si o camaruta single, pentru copil/copii. Chicineta, baie si living.

REZERVARI AICI

La toate facilitatile, puteti adauga wi fi gratuit, parcare privata; contra cost, servicii de calcat si spalatorie, babysitting.

Restaurant propriu unde se ofera si mic dejun. Bucate simple si gustoase, meniu pe cat posibil bio, de la fermele din vecinatate; fructe din livada din sat.

Un lounge comun intr-o cladire de pe locul vechilor grajduri - astazi o cladire de 500 mp cu sala de banchet si receptii, arcade, tavane inalte. In spate, o terasa acoperita, o alta cu deschidere spre gradina; nu in ultimul rand, iesire spre propriul iaz cu pesti.

REZERVARI AICI

Ce mai puteti experimenta:  masaj in camera, sa mergeti la film in curtea castelului, sa leneviti, pur si simplu, pe sezlongurile de la rau; sa testati sauna din mijlocul padurii, urmata de baie in ciubar rece; sa organizati un picnic pe terasa; sa calariti prin padure, daca aveti aceasta pasiune; sa mergeti in pavilionul din padure si sa luati cina la lumina lumanarilor, daca vremea o permite. Va fi magic!

Pe langa toate acestea, puteti sta la panda de caprioare sau in postul special amenajat, de unde puteti surprinde ursii in habitatul lor natural.

REZERVARI AICI

Venind la Zabola Estate Transylvania, veniti sa va desprindeti de restul lumii, probabil intr-unul dintre cele mai romantice locuri din Romania!

Veniti cu incredere si cu inima deschisa, sa traiti intr-o atmosfera nobiliara, rafinata, sa fiti rasfatati precum contii si contesele, sa va plimbati prin padure, pe aleile unei gradini englezesti, sa va puneti gandurile in ordine, sa va iubiti, sa va jucati, sa umpleti sufletul cu amintiri memorabile!

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: zabola.com