Convivium Transilvania

Va facem o propunere de vacanta sau week-end intr-un "convivium", cuvant despre care am aflat ca inseamna in latina "loc unde sa traiesti", iar la noi are semnificatia de "masa principala savurata alaturi de prieteni".  Combinatia acestor doua intelesuri face ca acest loc sa ofere cazare intr-un stop-cadru al caselor din secole trecute si al meselor cu bunatati naturale de atunci. 

Suntem in Transilvania, in Satul Crit, la 32 km de Sighisoara, 85 de km de Brasov si 124 km de Sibiu, unde exista si aeroport international, intr-o casa saseasca din secolul XVIII, reconditionata fidel, pastrand amenajarile acelor vremuri. In toate incaperile, camerele si apartamentele, vom gasi mobilier, unelte si decoratiuni vechi, cu iz de muzeu.

REZERVARI AICI

Casa principala are la parter un apartament cu intrare separata, in care pot fi gazduite pana la 5 persoane, in cele doua camere cu bai proprii si o sufragerie. Baile proprii fac elastice variantele de cazare, fie ca va fi inchiriata de catre o familie sau de un mic grup.

La etaj, tot cu intrare separata, exista un apartament ce poate primi 4-6 persoane, cu doua dormitoare legate de un mic hol din capul scarilor. Intr-o alta cladire veche, alaturata, sunt 3 dormitoare separate, cu bai proprii.

Peste tot exista acces la internet prin wi-fi, gratuit.

REZERVARI AICI

Proprietarii acestei pensiuni au ales sa fim cazati intr-o fila de istorie transilvaneana, asa ca decorul este al timpurilor cand familia de sasi Hellwig locuiau  in aceasta casa, in secolul XVIII.

De ce ne-am indeparta de designului modern, alegand o vacanta in mici muzee? Decuplarea, fie si pe o perioada scurta, de la tot ce traim cotidian - locuire, mancare, ne face senini si proaspeti. In plus, in locurile acestea se mosteneste si transmite mai departe bunatatea de a primi oameni in casele lor si de a le intinde mese cu tot ce au mai bun. 

REZERVARI AICI

Aceasta pensiune poarta numele de convivium nu intamplator; aici este gazduita Academia Culinară Transilvania, unde periodic au loc adevarate festivaluri gastronomice, asa ca in bucataria spatioasa, construita intr-un vechi hambar, putem invata sa gatim traditional sau sa fim serviti cu mancaruri rustice si arhaice. In gradinile pensiunii sunt ingrijite legume si fructe folosite in mancarurile preparate proaspat. Din vita de vie de pe proprietate se face un excelent vin de casa. De altfel, in Convivium Transilvania vom manca placinte, prajituri si produse din carne pregatite in retete vechi. Cuptorul de paine este unul dintre cele mai mari si vechi din sat, iar in el inca se coace paine ardeleneasca invelita in foi de varza. 

 

Daca va faceti planuri de vacanta in care sa vizitati minunatele biserici fortificate din Transilvania, satele de aici, cetatea Sighisoara, Brasovul ori Sibiul, sa bateti dealurile si muntii zonei, si cautati un loc unde sa fiti primiti cu caldura, sa mancati bine si sa faceti un pas inapoi in trecut, va recomandam:

Convivium Transilvania

 

Yozi va doreste vacanta frumoasa!

Foto: convivium-transilvania.ro