Casa Papadie din Breb, Maramures

 

Va povesteam la un moment dat despre satul Breb din Maramures, despre frumusetea zonei si ospitalitatea oamenilor si despre un complex de 4 casute vechi, consolidate si decorate traditional, grupate sub denumirea Poiana Creasta Cocosului. Aici puteti citi mai pe larg, noi continuam prezentarea casutelor, pentru a ne bucura de fiecare in parte.

Astazi pasim in Casa Papadie

 

REZERVARI AICI

Casa Papadie are 3 dormitoare, 2 bai si o camera de zi. In total, poate gazdui 6 persoane. Se pot instala si paturi suplimentare, pentru grupurile mai mari sau familiile numeroase.

Este construita din lemn, este veche de peste 40 de ani, are ferestre micute la pod, aidoma casutelor pentru pitici din povestile copilariei. Camera de zi de la parter are o chicineta echipata si loc de luat masa.

REZERVARI AICI

In exterior va puteti bucura de umbra pe terasa amenajata cu scaunele si bancuta. Aici puteti lua masa sau sta la un pahar de vorba, in serile calduroase de vara. Exista si o curticica proprie si nu va mirati daca va veti intersecta cu animalele locului, gaini, gaste, pisici… Copiii pot zburda in voie, este loc sufficient de joaca.  

Puteti vorbi cu gazdele pentru prepararea mancarii de peste zi, se mandresc cu cea mai buna bucatareasa din sat!

Sau puteti aranja pentru livrare de alimente direct la casuta. La fel si micul dejun.

In privinta activitatilor, sunt multe de bifat in zona: ski in statiunea Cavnic - 9 km; vizite la bisericutele din lemn din Desesti, Budesti, Poienile Izei si Plopis sau la Manastirea Barsana in 30 de km. Muzeul Satului Maramuresean si Sighetu Marmatiei sunt cam in 22 de km. In rest, ateloere de gatit, framantat paien si cozonaci, olarit si alte indeletniciri la mestesugarii satului. Neaparat seara, un strasnic foc de tabara, alaturi de gazde.

Daca va tenteaza o vizita la Casa Papadia din Poiana Creasta Cocosului, puteti verifica disponibilitatea de cazare aici

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: poianacreastacocosului.ro