Raven’s Nest Transylvania

 

RAVEN'S NEST sau “Cuibul Corbului” - in limba romana, este un sat de vacanta absolut deosebit!

Situat in comuna Salciua din jud Alba, la o altitudine de 900 m in Muntii Trascaului si la aproximativ 70 de km de Cluj si 53 km de Turda, RAVEN’S NEST este cu adevarat un loc unic in Romania. Departe de agitatia urbana, inconjurat de o padure deasa, cu carari aventuroase, acest resort rural a inghetat timpul in sec XVIII – XIX.

Ansamblul cuprinde 3 case traditionale din Transilvania, restaurate si redecorate pentru a putea fi locuite. Capacitatea maxima de cazare este de 27- 30 de persoane, casutele avand combinatii de camera duble + single, duble + apartament.

De precizat ca satul de vacanta functioneaza exclusiv de la inceputul lunii mai si pana la sfarsitul lunii octombrie.

Camerele sunt rustice dar confortabile si amenajate cu bun gust.

Wi fi este gratuit in intreaga locatie, nu exista TV absolut deloc 🙂 Insa, pentru cei care au chef de leneveala la un film, este amenajat un cinematograf in aer liber.

Prin padurea deasa, in poienite si luminisuri, sunt atarnate hamace unde poti trage un pui de somn. Punctele forte sunt 2 ascunzisuri cu o priveliste uimitoare asupra vaii si muntilor dimprejur, 2 terase mari amenajate direct pe stanci.  

Pe site-ul proprietatii exista o precizare foarte importanta: deoarece locatia se afla in mijlocul padurii, in salbaticie, 3 ciobanesti carpatini si-au facut casa buna acolo si umbla dezlegati mai tot timpul, astfel incat turistii si toti cei prezenti sa fie in siguranta. Este bine ca cei care planifica sa ajunga in locatie sa ia in considerare aceasta atentionare si sa fie convinsi ca pot “locui” alaturi de cei 3 dulai. De fapt, fauna zonei este chiar fascinantă: urşi, mistreţi, râşi, cerbi, ciute, bursuci, prepeliţe, fazani, corbi, acvile 🙂

La restaurantul Taverna Dragonului se mananca excelent, un meniu inspirat de bucataria arhaica romaneasca, dar adaptata vremurilor si gusturilor. Toate ingredientele sunt naturale, procurate din zona, de la mici fermieri. Meniurile se si pot adapta, in functie de preferinte: pt vegetarieni, preparate pentru copii, pentru diete speciale.

Exista si o multitudine de bauturi alcoolice si non alcoolice servite la bar, insa mandria este ca in intreaga locatie exista apa direct dintr-un izvor de munte.

Atractii pe o raza de 80 km: 

Cascada de la Vânătările Ponorului ; Peştera Huda lui Papara, în care se află cea mai mare colonie de lilieci din Europa; Cascadele Sipote

Cetatea Colţeşti; Rezervaţia Scarita Belioara ; Peştera Scărişoara

Puteti face rezervari aici

Yozi.ro va doreste vacanta frumoasa!

foto: ravensnest.eu